BOGOTA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kolombiya’da ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulundu.

Başkent Bogota ve Medellin kentindeki yardımlar, İHH’nın Latin Amerika’da yürüttüğü ramazan çalışmaları kapsamında İHH Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kavakdan ve Avrupa-Amerika Masasından Emre Çoban tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

AA muhabirine Kolombiya’daki faaliyetler konusunda bilgi veren Emre Çoban, Medellin kentinde 90’ın üzerinde kumanya paketi dağıtımının yanı sıra 150 kişilik iftar organizasyonu yapıldığını kaydetti.

Çoban, Bogota’daki İstanbul ve Ebubekir Mescitleri ile Al Kurtubi İslami Çalışmalar Merkezi'nde 230’a yakın kumanya dağıtıldığını ayrıca bu 3 merkezde 550 kişilik iftar verileceğini söyledi.

Al Kurtubi İslami Çalışmalar Merkezi İmamı İlyas Merzuki ise İHH’nın bu faaliyetlerle Güney Amerika’daki ihtiyaç sahiplerini ve Müslümanları unutmadığını gösterdiğini vurguladı.

Bu tür çalışmaların insanlar ve özellikle Müslümanlar arasındaki bağları kuvvetlendirdiğine dikkati çeken Merzuki, “Allah için yapılan bu işlerden ötürü İHH’ya ve Türk halkına teşekkür ediyoruz.” dedi.

İHH geçen yıl ramazan ayında da Kolombiya’nın yanı sıra birçok Latin Amerika ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunmuştu