İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), nisan ayında gerçekleştirilecek birlik seçimlerinde yönetim ve denetim kurullarında en az iki yönetim kurulu üyesinin ve bir denetim kurulu üyesinin kadın olması yönünde tavsiye kararı aldı.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, ihracatçı birliklerinde rol alan kadın üye sayısının artması için çalışan TİM, nisan ayında gerçekleştirilecek birlik seçimlerinde yönetim ve denetim kurullarında en az iki yönetim kurulu üyesinin ve bir denetim kurulu üyesinin kadın olması yönünde tavsiye kararı aldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'de 2007 yılında yüzde 23,6 olan kadınların iş gücüne katılma oranının 2017 yılında yüzde 34,2'ye yükseldiğine işaret ederek, bu sayının daha da artmasının ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmayı hızlandıracağını, refah düzeyinin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Büyükekşi, "Ekonomi bakanımızın da önem verdiği bu konu meclisimiz sektörler konseyi ve yönetim kurulunca değerlendirilmiş olup, birliklerdeki kadın üye sayısının artması için böyle bir tavsiye kararı alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Büyükekşi, "Toplumsal hayatın yanı sıra, ticarette de ağırlığını her geçen gün artıran kadınların, yeni dönemde ihracat camiasında da daha fazla sorumluluk almasını istiyoruz." görüşlerini aktardı.