İSTANBUL (AA) - İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Sancaktepe'de kullandığı minibüsle yaptığı kazada, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan 13 yaşındaki çocuğa yerel mahkemece verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasını onadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, Sancaktepe'de kullandığı minibüsün kontrolden çıkarak kaza yapması sonucu 2 çocuğun ölümüne, bir çocuğun da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan 13 yaşındaki R.A'nın davasına ilişkin yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

Daire, yerel mahkemece verilen kararda, usul ve yasaya aykırı bir husus bulunmadığı gerekçesiyle hapis cezasının onanmasına karar verdi.

Dairenin kararıyla 13 yaşındaki R.A'nın 4 yıl 2 aylık hapis cezası kesinleşmiş oldu.

- Olay

Sancaktepe'de 8 Haziran 2017'de, yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta kontrolden çıkmış, önce sokakta oynayan çocuklara çarpmış, ardından 4 katlı bir binanın zemin katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı. Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak yaşamını yitirmişti. Minibüsü kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 yaşındaki R.A. ise tutuklanmıştı.

Davaya ilişkin kararını 6 Aralık 2017'de açıklayan Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık sanık R.A'yı "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmış, tutukluluk halinin de devamını kararlaştırmıştı.

Mahkemenin kararının ardından, Sanık R.A'nın avukatı tutukluluk haline itiraz etmiş, üst mahkeme sıfatıyla itirazı değerlendiren İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi de yaklaşık 6 aydır tutuklu olan R.A'nın tahliyesine karar vermişti.