İSTANBUL (AA) - iki design group'un Bayramoğlu karma kullanım projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin (International Property Awards) büyük finalinde "Dünyanın En İyi Kamusal Mimari Tasarımı" ödülünün sahibi oldu.

iki design group'tan yapılan açıklamaya göre, Londra'da 26'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin geçen ayki Avrupa ayağında 3 projesiyle toplam 10 ödüle layık görülen grup, bu kez de bölgelerinde "en iyi" seçilen projelerin yarıştığı ve dünyanın en önemli mimarlık ofisleri ile gayrimenkul geliştiricilerinin katıldığı 2017 Grand Final'e damgasını vurdu.

Pek çok farklı disiplinden uzmanı bir araya getiren 70 kişilik uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iki design group, Üsküdar ve Bayramoğlu karma projeleri ile önce Avrupa birincisi seçildi.

Grup, ardından Avrupa'yı temsilen bu projeler ile "En İyi Karma Proje" dalında diğer kıtalarla yarışarak "Dünyanın En İyisi" ödülünün sahibi oldu.

Söz konusu ödül, Londra'da düzenlenen törende, iki design group Yönetici Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader ve Sema Özsaruhan'a takdim edildi.


- "Türk gayrimenkul sektörünün ünü dünyanın dört bir yanına yayıldı"


Murat Kader, ödüle ilişkin değerlendirmesinde, gayrimenkul sektöründe dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde iki yıl üst üste "Dünyanın En İyisi" ödülünü almanın kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Geçen yılki törende Piyalepaşa İstanbul projesinin "İç Mimari Tasarımlı Örnek Daire" kategorisinde "Dünyanın En İyisi" ödülünün sahibi olduğunu hatırlatan Kader, "Bu yıl da Bayramoğlu Karma Kullanım Projesi ile Dünyanın En İyi Kamusal Mimari Tasarım ödülünün sahibi olduk. İşverenlerimizle birlikte bu ödülü almak bize gurur verdi." ifadelerini kullandı.

Sema Özsaruhan ise sürdürülebilir bir yapının sadece pahalı ve gösterişli tekniklerle değil, doğru ve basit tasarımlarla da sağlanabileceğine yönelik inançla projeleri şekillendirdiklerini kaydetti.

Dünyanın önde gelen uzmanları tarafından böyle bir ödüle layık görülmelerinin, bu bakış açılarının global arenada da kabul gördüğünün bir göstergesi olduğunu aktaran Özsaruhan, "Türk gayrimenkul sektörünün ünü artık dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Avrupa'da ve dünyada artık parmakla gösterilen projelerin tasarım aşamalarında kaliteli bir dil yakalamanın ve ödüllendirilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödül vesilesiyle, projelerimizin tasarım aşamasında büyük bir emek harcayan, başarımızda asıl pay sahibi olan ekibimize de ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum." değerlendirmesinde bulundu.