HAKKARİ (AA) - YILMAZ KAZANDIOĞLU - Hakkari Belediyesi, kentte çocukların gönül rahatlığıyla oynayabileceği, içerisinde 20 çocuk oyun grubunun bulunduğu 5 büyük park kurdu, 6 parkı ise 3 ay içerisinde hizmete sunmayı planlıyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi, gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra vatandaşları sosyal, kültürel etkinlikler ve spor alanlarıyla da buluşturuyor.

Bu kapsamda kentin değişik mahallelerine ailelerin çocuklarıyla güzel vakit geçirebileceği 5 park kuran belediye, 6 park için de çalışmalarını sürdürüyor.

2018 dönüşüm programı kapsamında bir süre önce Bulak Mahallesi'nde yapımına başlanan ve içerisinde amfi tiyatro, spor alanları, yürüyüş ile bisiklet yolu bulunan büyük parkın yanı sıra ihalesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak 5 parkın da 3 ay içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

- "İki salıncağı olmayan bir şehir devraldık"

Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra vatandaşların güzel vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak için de yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

"Hakkari'de belediyeyi devraldığımızda üzülerek ifade ediyorum ki iki salıncağı olmayan bir şehri devralmıştık. Çok şükür şu anda 20'ye yakın çocuk oyun grubu kurduk, 5 büyük park projesini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz." diyen Epcim, şöyle devam etti:

"Bu dönüşüm programında da özellikle sosyal donatı alanlarını da artıracak birtakım çalışmalar öngördük. Bugün itibarıyla 5 parkımızın ihalesi tamamlanmış olup yer teslim çalışmalarını ilgili müteahhit firmalara vermiş bulunuyoruz. Hakkari'de önümüzdeki 90 günü iyi değerlendirdiğimizde bu çalışmaların takibini yaparak yaklaşık 6 parkımızı halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu çalışmalarda Hakkari halkı özellikle yürüyüş yollarına, spor alanlarına, bisiklet yoluna kavuşmuş olacak. Çocuk oyun gruplarımızı özellikle çok kaliteli bir şekilde temini noktasında özel üretimler yapma noktasında çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalardan sonra 6 park projesi Hakkari'de çocuklarımızı, gençlerimizi, insanımızı gerçekten sevindirecek, mutlu edecek önemli bir gelişme olarak bu hizmetlerimizi sunmuş olacağız. Maalesef iki salıncağı olmayan bir şehir devraldığımızı söylemiştik. Bu çalışmalarımızla bunları aşmış olacağız. Önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Şehrimizin kültürel yapısına, gençliğine, çocuklarına önemli bir hizmet sunmuş olacağız. 90 gün içerisinde Hakkari'yi parklarla donatmış olacağız."

Medrese Mahalle Muhtarı Cabbar Aydın da mahallelerinde daha önce böyle parkların bulunmadığını anlatarak, "Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Epcim sayesinde 3 bin metrekarelik parka kavuştuk. Yüzlerce kişi bu parktan yararlanıyor. Çocuklar parkta eğlenirken büyükler de dinleniyor, çay içiyor. Mahalle sakinleri adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.