İkinci el araç ilanı verirken, aracın hızlı ve kolay bir şekilde satılabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Pek çok kişi bu hususlara dikkat etmeden araç satım ilanı vermekte ve aracın satışı uzun zaman almakta veya gerçekleşememektedir. Araç satım işlemlerinde bazı püf noktalara dikkat etmek ve önemli bazı verileri ilan içerisine yerleştirmek, aracın satışını hızlı bir hale getirebilmektedir. İkinci el araç ilanı verirken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. Arabanın neden satıldığı bilgisi verilmelidir.
  2. Abartılı ifadelerden kaçınılmalıdır
  3. Arabanın tüm açılardan fotoğrafı eklenmelidir.
  4. Yanlış bilgiler verilmemelidir.
  5. Aracın bakım ve muayene bilgileri eklenmelidir.

1. Arabanın Neden Satıldığı Bilgisini Verin

Arabanın neden satıldığı bilgisi pek çok alıcı tarafından son derece önemlidir. Potansiyel alıcılar, satın alacakları aracın geçmişine dair bazı bilgileri bilmek ister. Buna bağlı olarak aracın neden satışa çıkartıldığı da alıcılar için önemli bir bilgidir. Aracın neden satıldığı bilgisini merak eden alıcılar genellikle aracın sürekli problem çıkartıp çıkartmadığını öğrenmeyi amaçlamaktadır. Araçta herhangi bir problem var ise, bu durum ekspertiz raporu sonucunda ortaya çıkacağı için bunu en baştan ifade etmek dürüst bir yaklaşım olarak algılanacaktır. Kimi zaman bazı satıcılar daha üst model bir araç satın almak için araçlarını satabilmektedir. Bu tip bilgiler araç ilanına eklenerek potansiyel alıcıların zihninde oluşabilecek muhtemel sorulara peşinen yanıt vermek, aracın satış hızını arttırabilmektedir.

2. Abartılı İfadelerden Kaçının 

Araç satış ilanı verirken araç için olumlu yönde çok abartılı beyanlarda bulunmak güvenilirliği sarsabilmektedir. Aracın çok temiz olduğu, bütün parçalarının yeni gibi çalıştığı, hiçbir problem çıkartmadığı, çok az kullanıldığı ve buna bağlı olarak neredeyse sıfır bir araç olduğu gibi ifadelere yer vermek pek çok alıcı için geri tepkiye yol açabilmektedir. Bu nedenle araçla ilgili tüm veriler açıkça ortaya koyulmalı ve yorum alıcıya bırakılmalıdır. Aracı öven cümleler mümkün olduğunca azaltılmalı ve cümle aralarına yerleştirilmelidir.

3. Arabanızın Tüm Açılardan Fotoğrafını Ekleyin 

Pek çok alıcı satın alacağı aracı hemen görmek ve incelemek ister. Fotoğraf eklemek, bu durumu büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Fotoğraflı araç satış ilanları, fotoğrafsız ilanlara oranla kat kat daha fazla incelenmekte ve satış daha hızlı gerçekleşmektedir. Bazı alıcılar ise fotoğrafsız ilanları tamamen göz ardı etmektedir. Bazı alıcılar aracın teknik özelliklerinin yanı sıra görünümüyle daha fazla ilgilenmektedir. Genel olarak aracı beğendikleri takdirde, aracın hemen her yerinin fotoğrafını görme olanağına sahip olmak bu alıcılar için satın almaya teşvik edici bir durumdur. Bu nedenle ilana mümkün olduğu kadar farklı fotoğraf eklenmelidir. Aracın önden, iki yandan ve arkadan görünümünün yanı sıra iç ortam, koltuklar ve torpido bölgesinin fotoğrafları da eklenmelidir.

4. Yanlış Bilgiler Vermeyin

Araç satış ilanı verirken yapılabilecek en büyük hatalardan biri araçla ilgili olarak yanlış ifadelere yer vermektir. Bu ifadelerin doğru olmadığı bir aşamada ortaya çıkacak ve büyük güven kaybına yol açacaktır. Bu durumdan sonra potansiyel alıcının aracı almaktan cayması son derece olağandır. Araç alım satım işlemlerinde güven büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle taraflar birbirlerinin güvenini sarsacak her türlü durumdan kaçınmalıdır.

5. Aracınızın Bakım, Muayene Bilgilerini Ekleyin

Araçla ilgili her türlü bakım ve muayene bilgisinin eklenmesi aracın satışını hızlandırabilmektedir. Satın alacakları aracın düzenli olarak bakımı yapılmış ve muayenelerinin aksatılmamış olduğunu gören potansiyel alıcıların araca bakışı olumlu yönde etkilenebilmektedir. Aracın bakım ve muayene bilgilerinin eklenmesi, aracın sağlıklı olduğuna dair bir izlenim yaratmaktadır.

İnternet Üzerinden İkinci El Araç Satışı Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden ikinci el araç satışı yapmak Vavacars ile son derece kolaydır. Hemen https://tr.vava.cars adresine giriş yaparak ana sayfa üzerinde bulunan aracınızı satın sekmesi seçilerek ve araçla ilgili bilgiler doğru bir şekilde doldurularak hızlı bir şekilde araç satış ilanı verilebilmektedir. Vavacars, araç değerleme işlemi yaptıktan sonra kısa süre içerisinde ilan sahibine e-posta veya telefon yoluyla ulaşmakta ve satın alma teklifi iletmektedir.