İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından İstanbul İmam Hatip Liseleri Arası Geleneksel ve Modern Spor Oyunları kapsamında düzenlenen karate müsabakaları gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen müsabakalara 65 okuldan yaklaşık 150 imam hatip lisesi öğrencisi katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve imam hatip liselerinin karate dalında ilk kez katıldığı müsabakalar öğrencilerin tartılarının alınmasıyla başladı. Daha sonra kata dalında müsabakalara geçildi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Canbey'in de izlediği müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Şampiyona ve dernek çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren Canbey, 6 yıldır devam eden imam hatip spor oyunları organizasyonunun imam hatip öğrencilerinin hem kendilerini geliştirdiği hem de iyi sporcuların yetişmesine imkan sağlayan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Dernek olarak, Türkiye'nin ve dünyanın adını duyacağı sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Canbey, "Bu dönem onun çalışmasını ve altyapısını oluşturacağız. Çocukların hepsinin yetenekleri var, inşallah bunları önümüzdeki yıllarda çok başarılı sporcular olarak görmek istiyoruz." diye konuştu.

İstanbul İmam Hatip Liseleri Arası Geleneksel ve Modern Spor Oyunları 2 ay sürecek. İstanbul'daki 423 imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulunu kapsayan yarışmalarda öğrenciler tekvando, karate, mas güreşi, badminton, mangala, masa tenisi, puanlı atletizm, İsveç bayrak yarışı, kros ve güreş bulunuyor. Spor oyunlarının ilk müsabakaları geçtiğimiz hafta tekvando branşında yapıldı, ardından bugün karate müsabakaları gerçekleştirildi. Program sonunda 27 Aralık'ta kupa töreni düzenlenecek. Her branşta ilk dörde giren sporculara madalya verilirken, en çok puanı toplayan ilk üç okul da kupanın sahibi olacak.