Bunların projelendirilmesi ile Mimarlar tarafından olmaktadır. Durum böyle olunca da, iyi bir üniversite de İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinde eğitim görmek, kariyer anlamında ciddi başarılara ulaşmanızı sağlayacaktır. AKTS'ye (Avrupa kredi transfer Sistemi) göre eğitim veren İstanbul Gelişim Üniversitesi, öğrencilerine bunu en iyi şekilde adapte ederek, onların başarılı bir meslek sahibi olmasını sağlamaktadır.

Mesleki eğitimler yani mühendislikler, temel bölümler ile bir tutulamaz. Çünkü mesleklerinin gelişmesi ile birlikte, eğitimleri de sürekli olarak değişmektedir. Dördüncü sınıfta teknik ders öğrenimi gören bir öğrencinin, ikinci sınıfta almış olduğu dersler değişiklik gösterebilir. Mühendislik bölümleri her zaman geliştiği için, eğitim sürecinde almamış olduğunuz derslerin yeni müfredata girmesi durumunda, bu dersleri de dördüncü sınıfta alıyorsunuz. Böylelikle mesleki olarak hiç bir eksiğiniz olmuyor ve almış olduğunuz eğitimler sayesinde, aranan kişiler arasında oluyorsunuz. İnşaat Mühendisliği bölümü mezunlarının iyi bir üniversiteden mezun olması, daha kolay bir şekilde iş bulmalarını sağlayacaktır.

İnşaat Mühendisliği Eğitim Süreçleri

Birinci sınıfta temel dersler üzerine eğitim görmektesiniz. İkinci sınıfta ise teknik dersler üzerine eğitim görmeye başlıyorsunuz. Staj imkanına da sahip olacağınız gibi, teorinin yanında, uygulamalı olarak yerinde eğitim alma şansına da sahip oluyorsunuz. Ayrıca İnşaat Mühendisleri laboratuvarlarda da çalışarak, betonu analiz etmektedirler. Bilindiği gibi, yüksek katlı bir binanın iyi bir analize ihtiyacı vardır. Doğru yapılmayan projeler, henüz inşaat aşamasında da kullanılamaz hale gelebilir. Bunu engellemek ise mühendislerin analizleri ve çalışmış olduğu ortamı iyi incelemesine bağlıdır. İnşaat Mühendisliği eğitim süreçlerinde birçok farklı projeler de hayata geçirilir. Ayrıca üniversiteler arası yarışmalara da dahil olan öğrenciler, mesleklerinin inceliklerini en doğru şekilde öğrenmektedir.

İnşaat Mühendisliği kariyer olarak oldukça şanslı mühendisler arasında yer almaktadır. Çünkü yapı bulunan her yerde çalışabilir. Devlet kurumları, kurumsal şirketler, yapı firmaları ve hatta kendi büronuzu dahi kurarak, hizmet verebilirsiniz. Devam eden bir projeyi takip etmek, eksiklerini belirlemek ve bu eksiklere göre opsiyonlar almak, mühendislik eğitimlerin temel görevleri arasında yer almaktadır.

Mimarlık Eğitimleri Nelerdir ?

Mimarlık eğitimleri, insanların yaşamlarını kolaylaştıracak, tasarımsal gücünü ortaya çıkaracak, hayal gücünün projelere döküleceği eğitimleri içermektedir. Dünyanın her yerinde mimarlar aynı işleri yapmaktadır. Alacağınız eğitimlerin uluslararası düzeyde olması, farkındalık ve yenilikçilik açısından oldukça önemli olacağı için, bu da sizin mesleki olarak daha başarılı olmanızı sağlayacaktır. Mimarlık bölümü öğrencileri ilk yıl temel dersler üzerine eğitim alırken, ikinci yıl itibari ile mesleki, eğitimler almaya başlamaktadır.

Mimarlık eğitimi alan öğrenciler, bir projenin nasıl olacağını kağıt üzerinde göstermeleri üzerine eğitilmektedir. Projeleri farklı farklı ellerde olsa dahi, projeye uygun olarak ilerlenmesi durumunda, her hangi bir sorun ile karşılaşmadan, projenin tamamlanması sağlanır. Mimarlar yapı alanlarında faaliyetler gösterirken, günümüzde otomotiv sektöründen, mobilya sektörüne kadar görsel zenginliğe sahip tüm ürünlerde de mimarların imzası bulunmaktadır. Bunu bir cep telefonunda, binmiş olduğunuz arabalarda, evinizde kullanmış olduğunuz eşyalarda görebilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi

Türkiye'de öğrencileri ile bir bütün olan ve eğitimlerini en doğru şekilde vermeyi misyon edinen İstanbul Gelişim Üniversitesi, geleceğe doğru adımlar ile ulaşılması için mühendisler yetiştirmektedir. Teknolojinin yanı sıra, insanların yaşam alanlarının daha etkin olmasını sağlamak isteyen üniversite, bunu İnşaat Mühendisliği bölümü ve Mimarlık bölümü ile yapmaktadır. Buralarda yetiştirmiş oldukları öğrencilerin tamamı, uluslararası düzeyde eğitim görerek, mesleklerini ileriye taşımakta ve sorunların bertaraf etme düşüncesi ile değil, sorunları çözen, kendinden emin mühendisler mezun etmektedir.

İyi bir mühendis yetiştirmek adına, sadece eğitim değil, takım çalışmasına yatkın, çalışanlar ile bir bütün oluşturan, insanlara ve çevreye duyarlı eğitimleri de öğrencilere veren İstanbul Gelişim Üniversitesi, ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında yer almaktadır.