Sağlık alanında yaşanan gelişmelerle birlikte diş problemlerini ortadan kaldırmanın farklı yolları ortaya çıkmaktadır. Kişiye özel çözümler sunan invisalign yöntemi de bunlardan biridir. Şeffaf plak yöntemi ile çapraşık dişleri tedavi etmeyi sağlayan invisalign birçok avantajı beraberinde getirir. Diğer diş teli tedavi yöntemleri ile benzer özellikler sergileyen invisalign belli olmayan şeffaf plaklarıyla fark yaratır. Bu sayede tedavi boyunca dişlerinizdeki plaklar belli olmadığı için kusursuz bir şekilde gülümsemeye devam edebilirsiniz. Birçok hasta ortodontik tedavilerde kullanılan diş tellerinin görünür olmasından dolayı ertelemeye devam eder. Şeffaf plak teknolojisi tüm sorunları ortadan kaldırarak kusursuz bir şekilde tedavinin sürmesini sağlar. İnvisalign tedavisi ile ilgili sıkça sorulan soruları ve cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

İnvisalign Tedavisine Nasıl Başlanır?

İnvisalign tedavisine  başlamadan önce hastanın dişlerinin ölçüsü ya da dijital taraması alınır. Ölçü işleminden sonra hastaya uygun bir takvim belirlenerek tedaviye başlanabilir.

İnvisalign Plaklar Standart Mı?

Birçok hasta invisalign yöntemini uygulamadan önce kendisini nelerin beklediğini bilmek ister. Özellikle şeffaf plaklarla ilgili standart ölçülerin kullanılıp kullanılmadığı merak edilir. Kişiye özel bir tedavi yöntemi sunan invisalignte her hasta için özel bir ölçü alınır ve ürün tasarımı gerçekleştirilir.

İnvisalign Tedavisinde Plaklar Ne Zaman Takılır?

İnvisalign tedavisine başlayan hasta için ölçüler alınır ve ürün tasarımı gerçekleştirilir. Ardından alt ve üst çene için gerekli işlemler uygulanır. Birçok hasta alt ve üst çenenin ayrı zamanlarda takıldığını düşünür. ancak her iki çene de aynı anda takılır.

Bir Plak Ne Kadar Süre Ağızda Kalır?

İnvisalign tedavisi ile ilgili en çok merak edilen detaylardan biri plakların ağızda kalış süresidir. Genel olarak hastanın durumuna göre plakların ağızda kalma süresi değişiklik gösterebilir. Çoğunlukla plaklar 10 gün, 1 hafta ya da 2 hafta kalacak şekilde ayarlanır.

İnvisalign Tedavi Süresi Ne Kadar?

İnvisalign tedavisi temelde 30 plak ve 60 hafta şeklinde gerçekleştirilir. Burada doktorun belirlediği süre ve plak sayısı belirleyici olacaktır. Bazı durumlarda 30 plak tamamlandığında doktor durumu değerlendirerek ek bir set hazırlatabilir.

İnvisalign tedavi süreci ve merak ettiğiniz her şey için https://www.canerbalta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.