BAĞDAT (AA) - NATO'nun Irak'taki askeri eğitim çalışmalarını genişletmeyi planladığı bildirildi.

Irak hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg süresi açıklanmayan Irak ziyaretinde Başbakan Haydar el-İbadi'yle bir araya geldi.

Açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin, NATO tarafından eğitiminin daha da genişletilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

İbadi'nin görüşmede, NATO'yla Irak arasında terörle mücadele alanındaki iş birliğinin önemini vurguladığı, ayrıca terör örgütü DEAŞ karşısında büyük bir zafer kazanıldığını söylediği aktarıldı.

Öte yandan açıklamada Stoltenberg'in de şu ifadeleri yer aldı:

"Bizler Irak kuvvetlerini eğitiyoruz ve Bağdat'a destek vermeye devam ediyoruz. Irak'la deneyim artırımı, askeri akademi kurulması ve çeşitli eğitimler konusunda iş birliğini sürdüreceğiz."

Almanya'nın Münih kentinde 16 Şubat'ta gerçekleştirilen 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda, NATO savunma bakanlarının Irak'ta eğitim ve danışmanlık görevlerinin genişletilmesi yönünde karar almasının ardından İbadi ve Stoltenberg bir araya gelmişti.

Irak yönetimi, terör örgütü DEAŞ tarafından Haziran 2014'te ele geçirilen, ülkenin yaklaşık üçte birlik toprağını Aralık 2017'de geri aldığını duyurmuştu.