DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesinin Irak'ın birlik, beraberlik, güvenlik ve istikrarına destek verdiğini belirtti.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre Şeyh Temim, resmi temasları çerçevesinde Katar'ı ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'yi başkent Doha'daki El-Bahr Sarayı'nda kabul etti.

İki ülke arasındaki güçlü ilişkiler, bu ilişkilerin geliştirilmesinin yolları ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Katar Emiri, Irak'ın birlik, beraberlik, güvenlik ve istikrarına destek verdiklerini vurguladı.

Irak Meclis Başkanı Cuburi de terörle mücadele başta olmak üzere ülkesine tüm alanlarda destek olan bunun yanı sıra Irak'ın yeniden imarı projelerine kredi sağlama sözü veren Katar yönetimi ve halkına teşekkür etti.

Kuveyt'te 14 Şubat'ta düzenlenen "Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı"nda konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin Irak'a 1 milyar dolar değerinde bir dizi yatırım ve kredi sağlayacağını söylemişti.