BAĞDAT (AA) - HAYDAR HADİ - Irak'ın en uzun insanı unvanını alan 2.37 metre boyundaki Fayd İsavi, ülkesinde hak ettiği değeri görememekten ve hükümetin ilgisizliğinden yakındı.

Irak'ın güneyindeki Divaniyye kentinde dünyaya gelen ve orada yaşayan İsavi, son dönemde vaktinin büyük bölümünü başkent Bağdat'ta geçirerek, ilgili hükümet birimlerine sesini duyurmak istiyor.

Bağdat'ta kaldığı otelde AA muhabirine konuşan 27 yaşındaki İsavi, Irak'ta en uzun insan unvanını aldığını ardında da dünyanın ikinci uzun insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini belirterek, "Guinness yetkilileri tarafından 2014-2017 yılları arasında dünyanın en uzun genci unvanını aldım." dedi.

Aynı zamanda Irak Milli Basketbol Takımı Oyunculuğu da yapan 98 kilo ağırlığındaki İsavi, ülkesindeki hükümet ve ilgili tarafların kendisine destek olmadığından yakınarak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kapısını defalarca çaldım. Yurtdışında ülkemi temsil ediyorum. Sokaktaki vatandaşın ilgisi kadar hükümetin bana ilgisi söz konusu değil. Maddi değil sadece manevi değer istiyorum." siteminde bulundu.

Sokakta yürürken fotoğraf çekmek ve sohbet etmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İsavi, Bağdat'ta kaldığı otelden ayrılırken etrafını insan kalabalığının sardığı görüldü.

Kadın, çocuk, genç ve yaşlılar önce durup İsavi'yi merakla izliyor daha sonra yanına yaklaşarak fotoğraf çektirmek istiyor. İsavi, bu isteği hiçbir zaman geri çevirmediğini ve zaman zaman özellikle çocukların cep telefonlarını ellerinden alarak öz çekimi kendi elleriyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Halkla iç içe olmaktan mutlu olduğunu anlatan İsavi, ancak bu durumun çoğu zaman gittiği programlarına geç kalmasına neden olduğunu dile getirdi.

- Sosyal medyada 480 bin takipçisi var

İnsanlarla iletişim kurmayı sevdiği için sosyal medyayı yoğun olarak kullandığını dile getiren İsavi, "Facebook'ta 480 bin takipçim var. Bunların büyük bölümü genç ve üniversite öğrencilerinden oluşuyor." diye konuştu.

"Hem gündelik yaşamımda hem de sosyal medya aracılığıyla sahip olduğum takipçi sayısıyla milletvekili seçimlerine girmiş olsam rahatlıkla kazanabilirim." değerlendirmesinde bulunan İsavi, ancak siyasete girme düşüncesi olmadığını da sözlerine ekledi.

- Elbise ve ayakkabısını Türkiye'den getiriyor

İsavi, ülkesinde ölçümlerini bulamadığı için elbiselerinin büyük bölümünü Türkiye'de diktirdiğini bildirerek, 52 numara giydiği ayakkabı konusunda da Irak'ta sıkıntı çektiğini bunu da çoğu zaman özel olarak Türkiye'de yaptırdığını söyledi.

- "Türkiye'yi seviyorum"

Aksaray'da yaklaşık 1 yıl ikamet ettiğini kaydeden İsavi, "Türkiye ve Türk insanını çok seviyorum. Ümidim Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek ve kendisine Irak'ın tarihi eserlerinden oluşan hediye takdim etmek." ifadelerini kullandı.

İsavi, Ocak ayında Türkiye'ye giderek yarışmaya katılacağını ardından ABD, İngiltere ve İspanya'da düzenlenecek yarışmalarda da yer alacağı bilgisini vererek, bu dalda Müslüman ve Arap dünyasının temsilcisi olarak barış elçisi olmayı arzuladığını aktardı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na giren İsavi'nin bacağı 120, kolu 100, ayağı 30 ve eli 25 santimetre uzunluğunda olduğu kaydedildi.