VAN (AA) - Irak'ta yaşayan 2,5 yaşındaki Danar Diyar'a, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) gerçekleştirilen ameliyatla biyonik kulak takıldı.

Doğuştan duyma engelli Danar'ın ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için bir süre önce YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine başvurdu.

Danar, merkezde başarıyla gerçekleştirilen biyonik kulak ameliyatı sayesinde yaklaşık bir ay sonra duyabilecek.

Baba Diyar Abdullah, çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek "Duygularımı anlatamıyorum. Oğlumun duyacağını bildiğim için çok mutluyum. Çok yere sorduk ameliyat için. Van’da iyi doktor olduğunu söylediler. Biz de ardından buraya geldik ve çocuğumuzun ameliyatı gerçekleştirildi." dedi.

Anne Dakhaz Hassan da çok mutlu olduğunu ifade ederek "Çocuğumuzu birkaç hastaneye götürdük ama cihazlar olmadığı bir sonuç alamadık. Ardından Van’da iyi doktorlar olduğunu öğrendik ve geldik." diye konuştu.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise hastanede önemli bir ameliyatın yapıldığını söyledi. Üniversite olarak birçok alanda bölgeye hizmet sunduklarını anlatan Battal, şöyle konuştu:

"Biyonik kulakla ilgili bölgemizde ciddi talepler var. Danar Diyar artık normal insanlar gibi işitebilecek. Bu da mutluluk verici bir durum. Sağlık turizmi açısından özellikle Irak’tan önemli sayıda hasta gelmeye başladı. Şartlar uygun olursa üniversite olarak yurt dışında da hizmet vereceğiz."

Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Faruk Kıroğlu da 3 yıl önce biyonik kulak ameliyatlarına başladıklarını anlattı. Şimdiye kadar bu kapsamda 50'ye yakın ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade eden Kıroğlu, şunları kaydetti:

"Bu ameliyatlarda başarılı sonuçlar elde ettik. Daha önce sadece Van ve çevre illerden hasta gelirken, artık çevre ülkelerden hasta gelmeye başladı. Bu tedavi yönteminde ne kadar erken teşhis yapılırsa, sonuçlar o kadar yüz güldürücü oluyor."