BAĞDAT (AA) - Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, hükümet tarafından meclise gönderilen ve üzerinde uzlaşı sağlanamayan 2018 bütçesinin anayasa maddeleriyle bağdaşmadığını belirtti.

Cuburi, meclis binasında yaptığı basın toplantısında, krize dönüşen ve siyasi grupların üzerinde anlaşma sağlayamadığı bütçenin geçmesi için hükümetin, talep edilen değişiklikler ve itirazları değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bütçe payının düşürülmesine Kürt grupların itiraz ettiğini hatırlatan Cuburi, bunun yanında petrol üreten Kerkük ve Basra gibi kentlerin milletvekillerinin de itirazda bulunarak, bu kentlere ayrılan bütçe miktarının artırılmasını talep ettiğini belirtti.

Meclis Başkanı Cuburi, Kürt vekillerin, hükümetten IKBY'deki çiftçilerin de gelirlerini ödemesi talebinde bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tüm bu değişiklik taleplerimiz hükümet tarafından göz önünde bulundurulmayarak aynı taslak yeniden meclise geldi. Bunun geçmesi için hükümetin sözü edilen değişiklikleri yapması gerekiyor."