İSTANBUL (AA) - İran Lideri Ali Hamaney'in Kudüs Güçleri'ndeki temsilcisi Ali Şirazi, Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin (AKK) FATF'a üyelik tasarısını onaylamamasını talep etti.

Fars Haber Ajansı'na göre, Şirazi, meclisten pazar günü geçen Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Konvansiyonu'nu (CFT) da kapsayan Kara Para Aklamanın Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu'na (FATF) üyelik tasarısını "Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin" reddetmesini istedi.

- "Bu yolda can vermeye hazırız"

Meclis tarafından onaylanan FATF'a üyeliğin Kudüs Güçleri için "Lübnan, Suriye ve Irak'tan el çekmek anlamına geldiğine" işaret eden Şirazi, anlaşmanın AKK tarafından onaylanması durumunda ABD'nin İran üzerindeki baskılarının artacağını söyledi.

Şirazi, "Bugün AKK'nin vazifesi bunun önüne geçmektir. Hiç kimsenin ABD'yle ilişki kurmasına, devrim, İmam (Humeyni) ve inancımızı tartışılır hale getirmesine izin vermeyeceğiz. Bu yolda can vermeye hazırız." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesiyle İran, uluslararası bankalar aracılığıyla para transferini gerçekleştiremez hale geldi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümeti ve reformistler, FATF'a üyeliğin ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunların çözülmesine yardımcı olacağını düşünürken muhafazakar kanat, söz konusu üyeliğin Hizbullah ve Ensarullah gibi örgütlere desteği ve Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarını engellemesinden endişeleniyor.

Söz konusu tasarının AKK'de önümüzdeki günlerde oylanması bekleniyor.