TAHRAN (AA) - Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) 43. Yönetim Kurulu Toplantısı İran'ın başkenti Tahran'da başladı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Kültür ve İrşad Bakanı Seyyid Abbas Salihi, OANA'nın medyaya yaptığı katkıya değinerek günümüz dünyasında haber ajanslarının ortak çalışmalara ve iş birliğine ağırlık verdiğini belirtti.

Salihi, kısa bir süre öncesine kadar basın kuruluşlarının dar bir eksende haber ürettiğine ve haberciliğin de sınırlı kaldığına vurgu yaparak, yakınlaşmalar sayesinde bunların aşıldığını ve önemli ilerlemeler kaydedildiğini dile getirdi.

OANA 43. Yönetim Kurulu Toplantısı'na Anadolu Ajansından (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Yılmaz Yaman ve Farsça Haberler Editörü Hikmet Gök katılıyor.

OANA 42. Yönetim Kurulu Toplantısı, Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın ev sahipliğinde başkent Beyrut'ta gerçekleşmişti.

- Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği

1961 yılında kurulan Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliğinin 35 ülkeden 44 üyesi bulunuyor.

Asya-Pasifik bölgesinde serbest haber değişimini sağlamak amacıyla kurulan birliğin şu anki dönem başkanlığını Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC) yürütüyor.

Anadolu Ajansı, şu an başkan yardımcılığı pozisyonunda bulunduğu OANA'nın başkanlığını 2010-2013 yılları arasında üstlenmişti.