İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İSKİ ve İGDAŞ şirketlerinde çalışan 5 bin 457 kişi için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyenin ilgili kuruluşlarında yetkili olan Türk-İş Konfedarasyonu'na bağlı Tes-İş Sendikası'na üye işçilerin toplu iş sözleşmeleri için, Saraçhane'deki binada imza töreni düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, törende yaptığı konuşmada, İBB'nin 1994'ten itibaren belediyecilik adına Türkiye'de birçok konuda örnek teşkil eden icraatlara imza attığını söyledi.

İBB'nin sadece Türkiye değil, tüm mazlum ve mağdurların hamiliğini yapan bir dünya lideri çıkarttığını hatırlatan Uysal, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisinde devam ediyoruz. 1994'ten bugüne çalışanı, işvereni ve idarecisi omuz omuza verip huzurlu bir şekilde işin en düzgününü yapmayı bu kurum başardı." diye konuştu.

Tarafların birbirini zorlama, fırsattan istifade edip daha fazlasını alma noktasında ısrar etmediğini söyleyen Uysal, şöyle devam etti:

"Taraflar birbirlerinin kolunu burkma girişiminde bulunsa ortada huzur kalmaz. Şu anda bazı belediyelerde çok büyük gürültü patırtıyla toplu sözleşmeler yapılıyor. Ama bakıyoruz, 6-7 aydır maaşlarını alamayan işçiler oluyor. O zaman ne önemi var bunun? Her halde çalışanın hakkını 'alın teri kurumadan' alması, helalinden evine ekmek parasını götürmesi ve bunu zamanında alarak çoluk çocuğuyla harcaması, dünyanın en güzel en mutlu işi olsa gerek. Büyükşehir olarak bugüne kadar bunu başarmışız."

İstanbul halkının, oylarıyla görev vererek "bu belediyeyi idare edin, hizmetlerinizi düzgün, zamanında ve kaliteli yapın" mesajı verdiğini aktaran Uysal, "Biz bunu tabii ki işçilerimizle yapacağız. Biz her zaman işçilerimizi koruma, kollama adına ve çalışma ortamını huzurlu hale getirme adına üzerimize düşeni yaparsak görevimizi tam yapmış oluruz. Biz olaya böyle bakıyoruz. Onun için çok daha iyi imkanlarla başka yerlerde çalıştıkları halde İSKİ'de, İGDAŞ'ta çalışmak için can atanlar olduğunu biliyorum. O zaman demek ki biz burada işçilerimize hem huzurlu bir çalışma ortamını hem de haklarını koruyoruz." ifadelerini kullandı.

Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin ise bir toplu iş sözleşmesini daha sonuçlandırmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Sözleşmenin her iki tarafı da mutlu edecek bir şekilde sonuçlanması için çalışma arkadaşlarının büyük emekleri olduğunu vurgulayan Şahin, "İyi bir sözleşme olduğuna inanıyorum" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Genel Sekreter Hayrı Baraçlı, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İGDAŞ Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım, Tes-İş Başkanı Mustafa Şahin, Tes-İş 3 nolu Şube Başkanı Hüseyin Ozil ve 2 nolu Şube Başkanı Adem Aşıkkutlu, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

İmza töreni, katılımcıların birbirine karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.