El terminalleri ve barkod okuyucu başta olmak üzere birçok farklı çözümü müşterilerine sunan Desnet kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmet anlayışıyla dikkat çekmektedir. Ürün kategorisindeki çeşitlilik sayesinde farklı ihtiyaçları olan müşterilerine en uygun çözümleri önerebilmektedir. Siz de işletmenizi daha ileri noktalara taşımak için teknolojinin nimetlerinden faydalanmak isterseniz Desnet ile iletişime geçebilirsiniz.

El terminalleri; lojistik, perakende ve saha servis operatörlerinin ilgili sahalardaki malları ve sistemleri birbirine bağlamasını sağlayan önemli bilgi cihazları olma özelliğine sahiptir. El terminallerinin iş yönelimi; gelişimlerinin fonksiyonlar, boyutlar ve maliyet gibi sayısal olarak analiz edilebilecek yönlere odaklanma eğiliminde olduğu anlamına gelmektedir. El terminallerinin işlevleri yalnızca barkod okumak ve veri toplamakla sınırlı değildir. Kompakt gövdeleri, çalışmayı daha verimli hale getirmeye ve kullanıcı kaynaklı hataları önlemeye çalışan çeşitli işlevlere sahiptir.

El terminalleri barkodları ve 2D kodları anında okuyabilir ve verilere dönüştürebilir. Bazı modellerde, son kullanma tarihleri gibi metinler OCR işleviyle okunabilir. Çeşitli kodlar için kodların okunduğu tarih ve saat verilere otomatik olarak kaydedilebilir. Bu, operatörü bu verileri kaydetme zahmetinden kurtarabilir ve bu tür verilerin girilmesindeki hataları ortadan kaldırabilir. Bu aynı zamanda, ortaya çıktıklarında sorunların nedenlerini belirlemeyi de kolaylaştırır.

Sonuçların toplanmasının kolaylaştırılması için kaydetme formatı önceden belirlenebilir, bu da veri yönetimine harcanan çalışma saatlerini azaltır. Toplanan veriler otomatik olarak bir PC'ye veya sunucuya iletilebilir. Bu, verileri iletmeyi unutma gibi hataları önler ve çalışmayı daha verimli hale getirir.

Otomatik aktarım işlevi, yalnızca verilerin kopyalanmasından kaynaklanan hataları ortadan kaldırmakla kalmayıp aynı zamanda genel merkezdeki bir PC veya benzeri cihazdaki toplama verilerinin gerçek zamanlı olarak kontrol edilmesini mümkün kılarak süreçleri kolaylaştırır. Manuel yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar envanter ve depolama gibi işlemler tamamlanıp PC’ye girildikten sonra kontrol edilebilir. Diğer yandan el terminalleriyle yürütülen süreçlerde sonuçlar anlık olarak iletilebilir ve gerçek zamanlı kontrol edilebilir. Stok sayıları gerçek zamanlı olarak belirlenebilir. El terminalleri ile veriler her okunduğunda ve otomatik olarak iletildiğinde, işin ilerleyişi gerçek zamanlı olarak kabul edilebilir. İlerleme ayrıntılı olarak kontrol edilebilir, bu da personele iş dağılımını ayarlamayı ve optimize etmeyi kolaylaştırır.

El Terminalleri İle Barkod Tarama Nasıl Yapılır?

El terminalleri işletmelerin çeşitli görevler üstlenen çalışanları tarafından kullanılan taşınabilir veri giriş cihazlarıdır. Barkod kullanılması yoluyla doğru stok kontrolü sağlanmasında etkilidir. Özellikle büyük depoları ve büyük hacimli stok kalemleri olan işletmeler tarafından el terminalleri oldukça faydalıdır. Bu barkodlu stok kontrolü yanlış alımları ve eksik stokları önler, insan hatasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Hızlı ve doğru stok rezervasyonu işletmelerin siparişlerini verimli bir şekilde yerine getirmesini sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Sevkiyatların barkodlu stok kontrolü kullanılarak taranması, tüm arka plan veri işleme ve gerekli evrakların oluşturulması,  stok kayıtlarınızın güncel tutulması ve deponuzun sorunsuz çalışması anlamına gelir.

El terminalleri çözümleri uzun yıllardır var olmasına rağmen modern teknolojinin benimsenmesi, çözüm ve hizmetlere yönelik talepte artış sağlamıştır. Birçok işletme günümüzde işlerini yürütmesine yardımcı olacak yenilikçi teknolojiler aramaktadır. Desnet el terminali teknolojilerini uygulamalarına dahil etmek için en son teknolojiden yararlanmaktadır. Siz de üretkenliğinizi, verimliliğinizi ve güvenliğinizi artıran çözümler oluşturmak için Desnet ile iletişime geçebilirsiniz.

Desnet Saha Servis Otomasyonu Hizmetleri İle Fark Yaratıyor

Desnet tarafından müşterilerine sunulan saha servis otomasyonu; teknik servis veren ve sahada servis zorunluluğu olan işletmelerin dış lokasyonlarda çalışan teknik servis elemanlarını ve teknik servis süreçlerini yönetmesini sağlayacak etkili bir otomasyon çözümü olarak tanımlanabilir.            %100 online olarak ve el terminaliyle çalışan sistem sayesinde sahada yapılan tüm servis işlemleri; teknik servis formları, iş emirleri, onarım faturaları, garanti dahili ve harici takibi el terminali ve tabletlerle anında ulaşılabilir hale gelir.

Servis talep yönetimi özelliğiyle gelen talepler yönetilebilir ve düzenli olarak takip edilebilir. Varlık yönetimi özelliği kullanılarak sahada çeşitli noktalarda bulunan işletmeye ait varlıkların yönetimi ve takibi sistem üzerinden yapılabilir. Kurulum,  bakım, tamir ve geri alma işlemleri de terminal üzerinden girilebilir.

Sahadaki ekibin yönetimi, prim hak edişleri, performans tablosu, zimmet yönetimi ve mesai tablosu saha servis otomasyonu hizmetleri ile gerçekleştirilebilir. Gelen taleplere bağlı olarak servis ve kurulum programının oluşturulması ve düzenli uyulup uyulmadığının kontrolü sağlanabilir. Aynı şekilde teknik servis ve bakım için ihtiyaç duyulan yedek parçaların ve son ürünlerin takibi yapılır. Ayrıca kontrat yönetimi hizmetleri ile bakım anlaşması, garanti sürelerinin takip edilmesi, sürelerin dolumu ve yenilemesi kontrol edilebilir. Teknik servis hizmetlerinin ve yedek parça satışlarının faturalandırılması ve teslimatı yapılabilir. Mobil servis uygulamasından el terminali ve endüstriyel tabletler üzerinde çalışan saha uygulaması olarak yararlanılabilir. Bunun yanı sıra tüm yönetimsel ve operasyonel raporlamalar gerçekleştirilebilir.