KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kars'ta kendi isminin verileceği imam hatip ortaokulu ve lisesinin yapılacağı alanı inceledi.

Arslan, çeşitli programları nedeniyle geldiği Kars'taki Harakani Havalimanı'nda Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, çeşitli kurumların yöneticileri ve vatandaşlarca karşılandı.

Gençlik Eğitim Merkezi ile Türk Telekom tarafından inşa edilecek Kars Türk Telekom Ahmet Arslan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Bakan Arslan, yetkililerden bilgi adı.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, Türk Telekomun, PTT ile ülkeye iyi gününde de dar gününde de hep güzel hizmetler yaptığını söyledi.

Türk Telekomun büyümesine, gelişmesine sadece Türkiye'de değil yurt dışında da devam ettiğini ve Türk bayrağını yukarılarda dalgalandırmak adına çok güzel işler yaptığını ifade eden Arslan, "Türk Telekom, eğitime destek ve katkı anlamında bilgisayar sınıflarının kurulması konusunda çok ciddi destek verdiler. Gerek okullar yapılması konusunda ülkenin birçok yerinde çok ciddi destekler verdiler. Nitekim daha önce Kars'ın Digor ilçesinde kapalı spor salonu, lojmanlarıyla çok güzel bir okul yaptı." dedi.

- "İsmimizin eserlerle yaşaması güzel"

Arslan, imam hatip ortaokulu ve lisesine kendi isminin verilecek olmasına da değinerek, şunları kaydetti:

"Türk Telekom bunu bugün yapmıyor, gerçekten her zaman ülkemize hizmet edenlerin ismini okullarda yaşatmak adına geçmişte de çok okullara isimler verdi ve sayın Başbakanımızın da bakanlığı döneminde yine ismini bir okula verdiler. Biz de gururla gidip açmıştık. İsmimizin Kars'ta yaşaması, özellikle eserlerle yaşaması güzel, yoksa önemli değil isimler her zaman olur, her zaman gelir, her zaman geçer ama eserlerle yaşatılması güzel, hele ki gençlerimizin, çocuklarımızın eğitim yuvası olacak mekanda yaşatılması daha da güzel. O yüzden kendilerine çok çok teşekkür ederim."

Proje yürütücüsü Şükrü Kutlubey ise "Türk Telekom olarak daha önce de eğitime destek kampanyaları düzenlemiştik. 24 adet okul yaptırdık, bunlardan biri de Kars Digor'daydı. Şimdi de Kars merkeze yapacağız ve Türk Telekom olarak okulumuzun Sayın Bakanımızın adını taşımasını arzu ediyoruz. Yani bu okul Kars Türk Telekom Ahmet Arslan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi olarak faaliyete geçecek. En kısa sürede tamamlayıp Karslının hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

Bakan Arslan, incelemeler sonrası Kasaplar Hali'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Arslan, bu ziyaretinde vatandaşlarla 9 taş oyunu oynadı.