ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeliyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen 27 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan 10'u ve bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde harbiyeli öğrencileri havalimanına götürmek üzere gelen otobüs şoförlerinin tanık olarak verdikleri beyanlarıyla başlayan duruşmada, Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı tarafından talimat yazıları okundu.

Söz verilen sanık Metin Akkaya, o gece sadece güvenlik tedbirlerin artırılması yönünde emir verdiğini öne sürdü.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Yazıcı tarafından Genelkurmay Başkanlığından mahkemeye gelen rapor okundu.

Rapora göre, sanık Akkaya'nın FETÖ üyesi olduğuna dair 5 sayfalık el yazısıyla yazılmış bir listede adının geçtiğinin tespit edildiği belirtildi.

Metin Akkaya, bu raporun hukuken kabul edilemeyeceğini iddia ederek, yöneltilen suçlamaları reddetti.

Diğer tutuklu sanıklar da tanık beyanlarını kabul etmediklerini ifade ederek, yazılı beyanda bulunmak üzere mahkeme heyetinden süre istedi.

Duruşmaya yarına kadar ara verildi.