İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinden:

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/2/2020 tarihli ve 31035 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Senatonun” ibaresi “Üniversite Yönetim Kurulunun” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Lisans programında yer alacak dersler yarıyıl esasına göre belirlenir. Ancak ilgili fakülte kurulunun önerisi ve Senatonun onayı ile bazı dersler programa yıllık olarak konabilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 17- (1) Açılacak derslere ait başarı değerlendirme ölçütleri her yarıyılın ilk haftası içinde ilgili öğretim elemanı tarafından öğrenci bilgi sistemine işlenir. (EX) notu hariç, bir dersin başarı notu; mezuniyet için ek sınavlar ve muafiyet sınavları dışında, o derse ait ara sınavlar, kısa sınavlar, saha çalışması, uygulama, ödev, proje, atölye, seminer, devam, laboratuvar, staj ve benzeri yarıyıl içi çalışmalarından ve yarıyıl sonu veya bütünleme sınavından alınan notların ham başarı notunun 4’lük not sistemindeki karşılığını ifade eder. Ancak yarıyıl sonu ve bütünleme sınavının başarı notuna katkısı % 40’tan az ve % 60’tan fazla olamaz. Başarı değerlendirmesinde, bir dersin yarıyıl sonu sınavı veya bütünleme sınavı notunun en az 50 olması gerekir, notu 50’den düşük olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

(2) Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında mutlak veya bağıl değerlendirme sistemi kullanılır. Birimlerde hangi değerlendirme sisteminin kullanılacağına, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilgili kurul karar verir.

(3) Mutlak ve bağıl değerlendirme sistemlerine ilişkin ölçme ve değerlendirme esasları, bağıl değerlendirme sisteminde başarı notu hesaplamasına katılma koşul ve sınırları ile başarı dereceleri hakkındaki esaslar Senato tarafından belirlenir.

(4) İlgili öğretim elemanı her dersin başarı notunu yarıyıllık derslerde sınavları izleyen üç iş günü, yıllık derslerde ise yedi iş günü içinde öğrenci bilgi sistemine işler ve not listesini imzalayarak sınav evrakıyla birlikte akademik takvimde belirlenen süre içinde ilgili birime teslim eder. Sınav evrakı ilgili birimde iki yıl saklanır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Kendi isteği ile Üniversitedeki kaydını sildirmek isteyen öğrenci ilgili fakülte dekanlığına yazılı olarak başvurur; içinde bulunduğu yarıyıl ücretinin tamamını ödediğine dair belgeyi ibraz ettiği takdirde ilgili yönetim kurulu kararıyla kaydı silinir. İlgili birimlerinden alacağı ilişik kesme belgelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim eder ve Üniversite ile ilişiği kesilir, dosyasındaki diploma ve diğer belgeleri verilir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü yürütür.