İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, inşaatı devam eden Uluslararası Gençlik Merkezi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde kurulacak gençlik teşkilatının merkezi olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar gençlerimize yaptıklarımız ortada. Bundan sonra sadece İstanbul'a değil, dünya gençliğine de hizmet etmeye aday olduğumuzu ilan etmek isteriz." dedi.

Uysal, Ataköy'de inşaatı devam eden "Uluslararası Gençlik Merkezi" binasında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Kaba inşaatı yüzde 50 civarında tamamlanan binayı gezen Uysal, burada yaptığı açıklamada, İstanbul olarak BM Gençlik Merkezi olmaya talip olduklarını söyledi.

İnşaatın 2019'da bitirilmesinin hedeflendiğini aktaran Uysal, "Bu gençlik merkezinin bünyesinde konferans salonları, amfi tiyatro, sanat gösteri ve eğitim merkezleri, gençlerin sosyal yönlerini geliştirecek her şey mevcut. Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle gençlerimizin gelişimine ve onların kendilerini geliştirmelerine katkı sunma noktasında birçok faaliyet yürütüyoruz." diye konuştu.

Mevlüt Uysal, merkezin gençlerin gelişimine destek sunması amacıyla planlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"En son Sayın Cumhurbaşkanımız BM toplantısında yaptığı konuşmada bir teklif sundu. Cumhurbaşkanımız, BM bünyesinde bir gençlik teşkilatı kurulmasını ve bu gençlik merkezinin de İstanbul olarak belirlenmesi, merkez olarak da şu anda yapımı devam eden bu Uluslararası Gençlik Merkezi'nin belirlenmesini teklif etti. Aslında Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuşmasından da çıkıyor ki, 1997 yılında İstanbul'da gençlik merkezi kurma fikrini ortaya atarken, gençlerin uluslararası bir merkeze kavuşmasını, bütün ülkelerin gençlerinin birbirleriyle diyalog kurmasını, bu iletişim sayesinde gençlerin dünya sorunlarına çözüm bulmasını istemiş."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'de yaptığı önerinin karşılık bulmasını umduklarını belirten Uysal, "BM bünyesinde bir gençlik teşkilatı her halükarda kurulacak. BM bünyesinde kurulacak gençlik teşkilatının merkezinin ise İstanbul'un olacağına inanıyoruz. İstanbul'daki bu yapı, BM bünyesinde kurulmuş olan gençlik teşkilatının merkezi olacaktır. Şayet, bu kuruluş oluşturulmazsa, biz burayı zaten ihale ederken BM Gençlik Teşkilatı'nın merkezi olsun diye çıkmadık. Ülkemizde, İstanbul'da gençlik teşkilatının, gençlik meclisimizin ve kentimizdeki gençlerin kullanabileceği bir merkez olarak planlamıştık. Bu yapı bittikten sonra gençlerimiz burayı kullanacak. Dünyada, BM bünyesinde bir teşkilat kurulduğu anda da burası gençler için merkez olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de gençlik meclislerinin kurulmasına öncülük ettiğini, BM'de gündeme getirdiği uluslararası gençlik teşkilatının oluşması teklifiyle örnek olduğu hatırlatan Mevlüt Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu yapının, BM bünyesinde kurulacak gençlik teşkilatının merkezine layık bir yer olması için var gücümüzle çalışacağız. Şayet, BM bünyesinde gençlik teşkilatı kurulur, İstanbul'u da merkez olarak kabul ederlerse buna ilave olarak yapılması gereken her ne istenirse onları da yapmaya hazır olduğumuz şimdiden ilan etmek isteriz. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar gençlerimize yaptıklarımız ortada. Bundan sonra sadece İstanbul'a değil, dünya gençliğine de hizmet etmeye aday olduğumuzu ilan etmek isteriz."