İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda, kendilerini telefonda savcı, polis veya asker olarak tanıtarak banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini söyledikleri vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen 17 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Polisin yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalışmasının ardından şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.

İstanbul, Şanlıurfa, Antalya ve İzmir'de belirlenen 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 17 kişiyi yakaladı. Adreslerde yapılan aramada 60 bin lira değerinde ziynet eşyası, 21 cep telefonu, 3 bilgisayar ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüphelilerin, cep telefonundan aradıkları kişilere kendilerini savcı, polis veya asker olarak tanıttıkları, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini , bankadaki paralarını başka bir hesaba aktarmalarını, evde bulunan para ve ziynet eşyalarını da belirttikleri yere getirmelerini istediklerini, bu yöntemle 1 Ekim 2017'den bugüne kadar 42 vatandaştan yaklaşık 4 milyon 500 bin lira tutarında dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

Bu arada zanlıların, bilgisayar yazılımı kullanarak "+155, *155 veya .155" gibi numaralardan aradıkları vatandaşları kolayca kandırdıkları belirlendi.

Emniyet yetkilileri, gözaltındaki şüphelilerle irtibatlı oldukları belirlenen 16 kişinin de daha önce düzenlenen ara operasyonlarda tutuklandığını bildirdi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.