İSTANBUL (AA) - İstanbul Yeni Havalimanı'nın şantiyesinde İşletmeye Hazırlık ve Havalimanı Transferi (ORAT) toplantısı yapıldığı bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka'nın, başkanlık ettiği ve açılış konuşması yaptığı belirtildi.

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak'ın konuyla ilgili bilgilendirme konuşması yaptığı aktarılan açıklamada, "Daha sonra İGA Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra İGA Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan bugüne kadar ORAT konusunda yapılanlarla ilgi sunum yaptı. Sunumdan sonra toplantı, karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu toplantıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, DHMİ yöneticileri ile bazı kuruluşların temsilcilerinin hazır bulunduğu bildirildi.