İSTANBUL (AA) - Hindistan'dan İstanbul'daki kız arkadaşının yanına gelen mühendisi kaçırıp ailesinden fidye istedikleri iddia edilen yabancı uyruklu 5 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri, Hindistan'dan İstanbul'a turist olarak gelen makine mühendisi S.S'nin kaçırıldığını, kaçıran kişilerin S.S'nin ailesini arayıp 84 bin dolar fidye istediğini bildirdi.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, S.S'yi bulmak için fiziki ve teknik takip ile istihbarat çalışması yaptı. Polis, S.S'nin Arnavutköy'de bir evde rehin tutulduğunu tespit etti.

Gasp ekiplerinin düzenlediği operasyonda, elleri ve ayakları bağlı olarak evde tutulan S.S. kurtarılırken, 4'ü Pakistan ve biri Hindistan uyruklu 5 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulaması sonucunda, S.S'nin İstanbul'da bulunan Hindistanlı kız arkadaşının yanına geldiği, bir süre Esenler'de kız arkadaşının evinde kaldığı, daha sonra Arnavutköy'de bir ev kiralamak istediği, ev ararken tanıştığı Pakistan ve Hindistan uyruklu 5 kişi tarafından kaçırıldığı ve şüphelilerin S.S'nin ailesinden 84 bin dolar fidye istediği iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlı tutuklandı.