İSTANBUL (AA) - Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) ev sahipliğinde 11’incisi düzenlenen, "İstanbul'da Kastamonu Günleri" başladı.

Yenikapı'da düzenlenen ve 26 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek etkinliğin açılışında konuşan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, İstanbul'a Sivas'tan sonra en çok göç veren ilin Kastamonu olduğunu belirterek, "Kastamonu Günleri" kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin, onların memleket özlemini giderdiğini söyledi.

Karadeniz, mevcut etkinlikler sayesinde Kastamonu'nun tanıtımını da yapma imkanı bulduklarını vurgulayarak, "Kastamonu'nun 19 ilçesine Allah 19 ayrı güzellik vermiş. İlimiz yılın 12 ayı turizme müsait. Kışın Ilgaz'da kayak yapılabiliyor. İlkbaharda ayrı bir güzellik var. Sonbaharda ise fotoğraf çekme açısından çok güzel manzaralar oluşuyor. Doğa, kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir potansiyelimiz var. Bunları tanıtmak istiyoruz. Bu etkinliklerle, İstanbul'daki Kastamonu ile Kastamonu arasında köprü oluşturuyoruz." diye konuştu.

KASDER Genel Başkanı Orhan Gümüş de Kastamonu'da 4 mevsimin birada yaşandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Evliyalar şehrimizi insanlara tanıtmak ve oraya davet etmek istiyoruz. Yemeklerimizi, pastırmamızı, çekme helvamızı ön plana çıkarmak istiyoruz. Kastamonu-İstanbul köprüsünü daha da güçlendirmeyi arzu ediyoruz. Bugün İstanbul'da 1 milyonun üzerinde Kastamonulu yaşıyor. Ancak bunların çoğu Kastamonu'ya bir kez bile gitmemiş ve memleketlerini bilmiyor. Bu nedenle Ocak ayından itibaren memleketini görmeyen hemşehrilerimizi otobüslerle Kastamonu'ya götüreceğiz."

Etkinliğe, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi'nin yanı sıra, çok sayıda Kastamonulu katıldı.