İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, Diyarbakır'da bir hastanede teknisyen olarak çalışan M.T'yi kaçırarak, alacaklarına karşılık ailesinden 500 bin lira istediği öne sürülen 6 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da bir medikal şirketinde çalışan Y.S, iş için gittiği Diyarbakır'da bir hastanede teknisyen olarak çalışan M.T. ile tanıştı. İddiaya göre Y.S, hastanenin ihalelerinde kendi şirketine aracılık yapması için M.T'ye 800 bin lira verdi.

M.T'nin ihalelerde kendisine aracılık yapmadığını öne süren Y.S, hastanenin yönetimiyle görüşmek amacıyla 8 Kasım'da Diyarbakır'a gitti. Bunu öğrenen M.T, havalimanında karşıladığı Y.S'ye bir aksaklık olduğunu, parayı kendisine vereceğini ve kendisinin de İstanbul'da bir işi olduğunu söyleyerek, Y.S ile birlikte İstanbul'a döndü.

YS'nin Bahçelievler'deki ofisine giden M.T, aldığı parayı banka yoluyla hesabına geri göndereceğini söyledi. Bir süre sonra hesaba sadece 100 bin lira gelmesi üzerine Y.S, arkadaşlarına haber vererek M.T'yi Küçükçekmece'de bir rezidansa götürdü. Arabada cep telefonu ile arkadaşlarına mesaj atan M.T, "Beni kaçırıyorlar, polise haber verin." yazdı.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi, çalışma başlattı.

M.T'nin Atatürk Havalimanı'ndan kaçırılma anına kadar olan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelileri tespit etti. Teknik ve fiziki çalışmanın ardından M.T'nin Halkalı'da bir rezidansta tutulduğunu belirleyen polis, adrese baskın düzenledi.

Operasyonda Y.S'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi yakalanırken, darbedilen M.T. kurtarıldı. Sağlık ekiplerince Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan M.T'nin beyin kanaması geçirdiği, tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.