Mülkün bulunduğu pazarı ve kredi verenlere teşvikler sunup sunmadığını anlamak, sizin için ek finansal avantajlar anlamına gelebilir. Ve mali durumunuza yakından bakarak, ihtiyaçlarınıza en uygun krediyi aldığınızdan emin olabilirsiniz. Bu makalede, ilk kez araba sahiplerinin büyük satın alımlarını yapmak için ihtiyaç duydukları bazı önemli ayrıntılar özetler ve özellikle senetle araba alma fırsatlarının üzerinde durur.

Araba sahibi bütçenizi hesaplamanın en kolay yollarından biri, kredinizin her ay brüt gelirinizin %28'inden fazla olmaması gerektiğini belirleyen %28 kuralıdır.  Ancak, başka borçlarınız varsa, gerçekten ne kadar ödeyebileceğinizi belirlemek için kredi ödemesine ek olarak bunları göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmayın.

Senetle kredisiz ve faizsiz araba sahibi olma seçeneklerine sahipsiniz. Faizsiz finansman şimdi ki tabiri ile tasarruf finansman şirketleri kredisiz ve faizsiz senetle araba sahibi olmanız için kurulmuş şirketlerdir. 

Senetle Araba Satın Alabilir miyim?

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde araba sahibi olmak bir zorunluluk halini aldı.  Senetle araba almak hayatınızda yapacağınız ikinci büyük maliyetli yatırımdır. Senetle araba satın almak için tasarruf finansman şirketleri ile irtibata geçebilirsiniz.  Sektörde en eskilerden olan Birevim sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Banka Kredisi ile mi, senetle mi Araba Satın Almak Avantajlı?

Kredi verenler, gelir, varlık, borç ve kredi geçmişinize göre kredibilitenizi ve geri ödeme yeteneğinizi değerlendirecektir. Bir banka kredisi seçerken, sabit veya değişken bir oran, ipoteğinizi ödemek için yıl sayısı ve peşinatınızın büyüklüğü arasında karar vermeniz gerekir. Oysa tasarruf finansman sisteminde faizsiz senetle araba alabilirsiniz. 

Banka kredilerinde ki bir husus, sabit oranlı veya değişken oranlı bir kredi alınıp alınmayacağıdır. Sabit oranlı bir ipotekte, kredinin tüm süresi boyunca oran değişmez. Sabit faizli kredi almanın bariz yararı, tüm kredi dönemi için aylık kredi maliyetlerinin ne olacağını bilmenizdir. Ve eğer geçerli faiz oranları düşükse, önemli bir süre için iyi bir orana kilitlendiniz. 

Öte yandan senetle araba satın almak faizsiz ve peşinatsız seçeneklerde oldukça avantajlıdır.

Taksit ödemelerinizi dilediğiniz şekilde belirleyebilir ve faizsiz finansman sisteminde araba sahibi olabilirsiniz.