İSTANBUL (AA) - İstanbul'da jandarma ekiplerinin operasyonlarında, uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden adliyeye sevk edilen 3'ü tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde satan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında H.Ö'yü takibe aldı.

Esenyurt'ta düzenlenen operasyonda, Diyarbakır'dan getirilen uyuşturucu maddeleri İstanbul'da sattığı öne sürülen H.Ö. gözaltına alındı. Zanlının adresinde narkotik dedektör köpeği "Etap" ile arama yapan jandarma, 6 kilogram uyuşturucu madde, hassas terazi, şahsın uyuşturucu bağlantılarını kayıt altına aldığı ajanda ve terör örgütü PKK adına hazırlanmış dövizler buldu.

H.Ö'nün uyuşturucu maddeleri, Esenyurt'ta inşaatlarda çalışan işçilere ve maddi durumu iyi olmayan gençlere sattığı, elde edilen paranın bir kısmının da terör örgütü PKK'ya aktarıldığı iddia edildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Ö. tutuklandı.

- Suriye uyruklu uyuşturucu satıcıları

Jandarma ekiplerinin istihbarat çalışmasında, Bağcılar'da Suriye uyruklu 2 kişinin, uyuşturucu maddeleri "torbacı" olarak tabir edilen şahıslar aracılığıyla Suriyeli vatandaşlara satılmasını sağladıkları bilgisine ulaşıldı.

Belirlenen adrese gerçekleştirilen operasyonda, Suriye uyruklu 2 kişi yakalandı. Adreste yapılan aramada, eczanelerde kırmızı ve yeşil reçete olmadan satışının yasak olduğu öğrenilen binlerce hap, 130 gram esrar, hassas terazi ve hapların paketlenmesi için kullanılan naylon poşetler bulundu.

Ele geçirilen uyuşturucu hapların, Suriye'den kaçak yollarla yurda sokulduğu belirlendi.

Adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu 2 kişi tutuklandı.

- Baba ile oğluna operasyon

Jandarmanın Gaziosmanpaşa'daki operasyonunda ise otomobille deniz kenarında dolaşarak yol kenarlarında park halindeki araçlarda bulunan şahıslara uyuşturucu madde satmaya çalıştıkları iddia edilen baba ile oğlu gözaltına alındı.

Şüphelilerin aracında narkotik dedektör köpeğinin de yardımıyla yapılan aramada, tek kullanımlık poşetler içine paketlenmiş çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltındaki 2 şüpheli, işlemlerini ardından adliyeye sevk edilecek.