İSTANBUL (AA) - İstanbul Anadolu 13. İcra Müdürlüğü'nde 2014-2015 yıllarında yapılan araç satış ihalelerinde, ihaleye fesat karıştırdığı, rüşvet aldığı ve görevi kötüye kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 12'si Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilirken, 3'ü serbest bırakıldı.

Savcılık, ifadelerini aldığı şüphelilerden 2'sini serbest bıraktı, 9 şüpheliyi ise "ihaleye fesat karıştırma" suçundan tutuklama, 1 şüpheliyi de adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılması istemiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, tüm şüphelilerin adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, 10 şüpheliden 4'ünün adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, 4 şüpheli için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Bu kapsamda tekrar yakalanan 4 şüpheliden A.S, O.B. ve T.Ç. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" suçundan tutuklanırken, şüpheli N.İ. hakkındaki adli kontrol kararının ise devamına hükmedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde,İstanbul Anadolu 13. İcra Müdürlüğü'nde 2014-2015 yıllarında yapılan araç satış ihaleleri ile ilgili olarak, "ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve görevi kötüye kullanma" suçlarına karıştığı belirlenen 18 kişiden 15'i düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.