İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Saraybosna'ya hediye ettikleri otobüslerin sayısını 60'a tamamlayacaklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Uysal, kardeş ülke Bosna Hersek Savaş Gazileri Bakanı Salko Bukvarevic'i makamında ağırladı.

Bukvarevic, ziyarette, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Türk halkının kendilerine gösterdiği kardeşlik için teşekkür etti.

Kendisinin de Bosna Savaşı gazisi olduğunu ve bakan olarak görevinin savaş gazilerinin istihdamı ile çeşitli konularda desteklenmesi olduğunu belirten Bukvarevic, Türkiye'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bosna'ya vermiş olduğu desteğin devamını arzu ettiklerini vurguladı.

Konuk Bakanı İstanbul'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Uysal da Türk halkının gönlünde Bosna'nın ayrı bir yeri bulunduğunu, Saraybosna ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1997 yılından beri kardeş şehir olduklarını aktardı.

Bugüne kadar Saraybosna'ya, toplu ulaşıma katkıda bulunmak amacıyla yenilenmiş 45 otobüs hediye ettiklerini hatırlatan Uysal, "Bunlara ek olarak hazırladığımız 15 otobüsü çok yakın bir zamanda Saraybosna’ya göndererek hediye ettiğimiz otobüslerin sayını 60'a tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz eylül ayında 5 bin su sayacı ile su pompalarının Saraybosna Su İdaresine ulaştırıldığını belirten Uysal, "Bundan sonraki süreçte de belediyemiz üzerine düşen her konuda Bosna ve kardeş şehrimiz Saraybosna ile iş birliğine hazırdır." ifadelerini kullandı.