İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bunu protesto eden Filistinlilerin İsrail güvenlik güçlerince şehit edilmesine tepki gösterdi.

Belediyenin mayıs ayı 1. olağan meclis toplantısı, belediye salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın başkanlığında yapıldı.

Aydoğan, açılışta yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde başlayacak ramazanın tüm dünyaya ve Müslüman alemine huzur getirmesini diledi.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bunu protesto eden Filistinlilerin İsrail güvenlik güçlerince şehit edilmesine tepki gösteren Aydoğan, "Türkiye'nin dışında bir tane Müslüman ülke, kutsal emanetleri taşıyanlardan ve orada bulunan ülkelerin bir tanesinden bir şey çıkmıyor. Biz de Müslümanız onlar da Müslüman. Türkiye konuşmasa sahip çıkmasa eskiden beri her tarafa, kimsenin sahip çıkacağı yok." dedi.

- "Filistin'de bugün insanlık ölmektedir"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakkı Durmaz da ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının yanlış bir karar olduğunun altını çizerek, "Kudüs 3 kadim dinin yıllarca başkentliğini yapmış bir kenttir. Alınan bu kararla bu özelliği kaybederek siyasi provokasyonlara açık hale getirilerek barıştan uzak, savaşın çıkacağı bir ortama sürüklenmek istemektedir." diye konuştu.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına ilk tepkiyi Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiğini belirten Durmaz, şunları söyledi:

"Bugün yine kutlamalar yapılırken ilk tepki Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye'den gelmiştir. Bugün bu kararlar alınırken bir insanlık katliamı yaşanmıştır. Filistinli kardeşimiz katliama uğramıştır. Filistin'de bugün insanlık ölmektedir. Demokrasinin beşiği olarak kabul edilen devletler de kutlama yapmaktadır. Biz bunu asla kabul etmiyoruz."