Jinekolojik hastalıklar genel olarak kadın üreme sistemini ilgilendiren hastalıklardır. Gebelik, enfeksiyon, endokrin hastalıkları gibi dalları içerisine alır. İzmir kadın hastalıkları düzensiz renk döngüleri, ağrılı regl dönemi gibi kadınları etkileyen yaygın sorunlar konusunda da hizmet vermektedir.

Menstrüel bozukluklardan idrar kaçırmaya kadar değişen durumların semptomlarını hafifletmek ve tedavi etmek için jinekolojik muayeneler yapılmaktadır.

En sık görülen kadın hastalıkları;

  • Menstrüel bozukluklar
  • Pelvik Taban Sarkması
  • Pelvik ağrısı
  • Polikistik Over Sendromu
  • Rahim Fibroidleri
  • HPV Enfeksiyonu
  • Ağrılı Regl Dönemi
  • İdrarını tutamamak şeklinde sıralanabilir. Bunların yanında başka şikayetler de olabilir.

İzmir kadın hastalıkları doktoru düzenli olarak ziyaret edilmeli ve rutin muayeneler aksatılmamalıdır. Kadın üreme organları, ergenlik döneminden menopoz sürecine kadar pek çok faktöre bağlı olarak sürekli olarak değişir. Jinekoloji, kadın üreme sistemlerinin sağlığı ile ilgilenen tıbbi bir branştır. Çoğu jinekolojik hastalık ilaçlarla tedavi edilebilen hastalıklardır. Bazıları ise tedavi edilmediği takdirde kısırlığı ya da hayatı tehdit etmeye kadar varabilir. Bu nedenle hızlı ve doğru tanı oldukça önemlidir. Jinekolojik hastalıkların teşhisi için birçok farklı test ve teknik vardır. Önce semptomlar dinlenir ve fiziki muayene yapılır. Daha sonra doktorunuz birtakım testler isteyebilir. Tanı konulduktan sonra ise hızlıca tedaviye başlanmalıdır.

Bulunduğunuz bölgeye göre arama yaptığınızda Jinekolog İzmir altında birçok sonuç görebilirsiniz. Önemli olan doktora güvenmek ve tedaviye devam etmektir. Adet dönemi rahatsızlıkları, cinsel fonksiyon bozuklukları, vajinal sorunlar, doğum problemleri, gebelik takibi, doğum kontrol yöntemleri, miyom operasyonları gibi pek çok kadın hastalığı ile ilgili gebelik süreci işlemlerini takibi kadın hastalıkları ve doğum branşı altında bakılmaktadır. Jinekolog uzmanı aynı zamanda gerekli bilgilendirmeleri de yapmaktadır. Düzenli jinekolojik muayene erken tanı ve tedavi için çok önemlidir.

Kadın Hastalıkları Doktoru Op.Dr. Hasan Ulaş Başyurt deneyinde kliniğinde gebelik, sezaryen, tüp bebek tedavisi, kadın hastalıkları, kapalı rahim alımı, vajina beyazlatma, idrar kaçırma gibi pek çok tedavi ve işlem uygulanmaktadır. Detaylı bilgi için https://opdrhasanulasbasyurt.com/ sitesini ziyaret ederek, hemen iletişime geçebilirsiniz.