İZMİR (AA) - İzmir merkezli 6 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kentte değişik suçlara karıştıkları belirlenen ve suç örgütü lideri Serkan K. ile bağlantılı oldukları tespit edilen kişileri takibe aldı.

Yaklaşık 2 ay süren takibin ardından İzmir, Ankara, İstanbul, Manisa, Aydın ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat polisinin desteğiyle yaklaşık 450 polisin katılımıyla gerçekleşen operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 14 ruhsatsız tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

"Kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve silahlı saldırı" suçlarına karıştıkları öğrenilen şüphelilerin, geçen yıl 8 Aralık'ta, Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi'ndeki bir otelin önünden ciple ayrılmak üzereyken silahla saldırı sonucu yaşamını yitiren Gökhan Kalıpçı'nın (27) failleri oldukları ileri sürüldü.

Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Suç örgütüne yönelik geçen yıl 23 Mart'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 47 şüpheliden 38'i tutuklanmış, 5'i adli kontrol şartıyla olmak üzere diğerleri serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, örgüte liderlik yaptığı öne sürülen Serkan K'nin yurt dışına kaçtığı, hakkında yakalama kararı bulunan firari zanlının Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda aralarında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in de olduğu 15 kişi ile geçen yıl 31 Mart'ta gözaltına alındığı ve daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı belirtilmişti.