İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu ve 272 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar'ın tanık olarak ifade vermesinin ardından bazı sanıklar ve avukatları Okyar'a soru yöneltti. 

Darbe girişiminin yaşandığı gece, emekli Korgeneral Ata Kalkan'ı Menderes ilçesindeki Özdere Askeri Kampı'ndan alarak derdest eden ekibin başındaki asker olan tutuklu sanık eski yarbay Faik Baran'ın, Tuğgeneral Okyar'a sorular yöneltmesinin ardından Mahkeme Başkanı, "Burada ifade veren Tuğgeneral Semih Okyar sanık değil, tanıktır. Sorularınızı ona göre sorun." uyarısında bulundu. 

Suçlu olmadığını ve o gece pişmanlık duyacağı bir şey yapmadığını ileri süren Baran, "O gece, Okyar ile yaptığım telefon görüşmesinde, sadece oyuna getirildiğimizi söyledim." dedi. 

Tutuklu sanık eski binbaşı Fatih Sarıçay ise ifadelerinde çelişkiler olduğunu ve kimseyi aramadığını iddia ettiği Tuğgeneral Okyar'a "O gece beni neden aramadınız?" şeklinde soru yöneltti. 

Tuğgeneral Okyar, soruyu "O gece, kimlerle cep telefonundan görüşme yaptığıma ilişkin 8 sayfalık bir kayıt var. Benim bir beynim var. Sonuç olarak herkesi aramadım. Ben de o zaman, o gece kışlanın nöbetçi amiri olmana rağmen beni neden aramadın? diye soru sorarım. Keşke beni arasaydın Fatih." şeklinde yanıtladı. 

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Kasım'a erteledi.

Yasal Bilgilendirme
hukukihaber.net’te yayınlanan bu haber, Anadolu Ajansı (AA)'nın abonelerine gönderdiği haberlerden otomatik olarak yayınlanmıştır. hukukihaber.net editörleri otomatik akış içinde bu habere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriğindeki her türlü mali, hukuki, cezai ve idari sorumluluk ilgili ajansa aittir.