İZMİR (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Fetrek Çayı Islahı ve Sultanlar Projesi'nde ilk safhanın tamamlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015'te Torbalı ilçesinde başlanan çalışma kapsamında 22 kilometrelik Fetrek Çayı dere yatağının 18 kilometresinde yatak temizliği ve şev düzenlemesi yapıldı, rekreasyon amaçlı yapay bir ada inşa edildi.

Çalışmalar kapsamında 3 milyon 548 bin 310 metreküp kazı, 4 milyon 360 bin 685 metreküp taşıma ve 46 bin 500 metreküp de taş tahkimatı yapılırken 2 yıl süren çalışmalar sonucunda 275 bin metrekare alan kazanıldı ve rekreasyon çalışması yapılmak üzere Torbalı Belediyesine teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetrek Çayı’nın ıslahının bölge halkının 50 yıllık bir talebi olduğunu belirterek, "Islahını kendi imkanlarıyla DSİ'nin yaptığı bu proje yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kafeler ve anfi tiyatroların bulunacağı muazzam bir yer olacak. Ayrıca 2 adet köprü içinde çalışmalara kısa zamanda başlanacak." ifadelerini kullandı.