İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde ramazan ayının gelmesiyle birlikte davulcular da görevlerine başladı.

Ramazanın ilk günüyle birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü ekibince camilerin minarelerine asılan "Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan" yazılı mahya yanmaya başlarken, davulcular da bir ay sürecek mesailerine başlangıç yaptı.

Yeşilova Mahallesi'nde görevlerine başlayan davulcular, gelenek haline gelmiş meslekleriyle vatandaşları sahura uyandırdı.

Mahallenin dar sokaklarında okuduğu manilerle komşularını sahura kaldıran 31 yaşındaki Davulcu Semih Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davulculuk geleneklerinin dedelerinden miras kaldığını ve işini zevkle yaptığını belirtti.

Verdikleri iş imkanından dolayı yetkililere teşekkür eden Esmer, "Ramazan ayı tüm Müslüman alemine hayırlı uğurlu olsun. Geleneklerimiz yıllardır devam ediyor, Rabbim her sene böyle devam etmesini nasip etsin." dedi.

Mahalle esnaflarından fırıncı Sami Altay da geleneklerin yaşatılmasının işleri açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu belirterek, "Geleneklerimiz ve göreneklerimiz azaldıkça bizim de işlerimiz azalıyor. Bu yüzden böyle geleneklerin devam etmesi bizim için de iyi oluyor." diye konuştu.

Altay, eski ramazanlara karşı özlem duyduklarını ve geleneklerin tekrar canlanmasını istediklerini belirtti.