İZMİR (AA) - İzmir’in Çiğli ilçesinde, şizofreni hastası genç kıza tecavüz ettikleri ve para karşılığı başka erkeklere sattıkları iddia edilen T.S. 21 yıl 3 ay, A.K. ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar A.K. (54), T.S. (30) ile sanık avukatları, mağdur 'nın avukatı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.

Karar duruşmasında sanıklar ve avukatlarının son savunmalarını yapmasının ardından mahkeme başkanı karar için ara verdi.

Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanık T.S'nin 21 yıl 3 ay, A.K'nin ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

İzmir'in Çiğli ilçesinde geçen yıl eylül ayında şizofreni hastası genç kıza tecavüz ettikleri ve para karşılığı başka erkeklere sattıkları iddia edilen T.S. ile A.K. genç kız tarafından teşhis edildikten sonra adliyeye sevk edilmiş, sanıklar hakkında, "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından 49'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.