İZMİR (AA) - İzmir'de lüks araca düzenlenen operasyonda 350 kilogram skunk ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine panelvan tipi aracı İzmir-Çeşme otobanında takibe aldı.

Zanlıları bir süre takip eden ekipler, kontrol noktasında aracı durdurarak arama yaptı.

Aramada 350 kilogram skunk ele geçirilirken, H.A, M.Ç.A. ve M.B.D. gözaltına alındı.

Zanlıların Konak ilçesindeki adreslerinde yapılan aramalarda ise satışa hazır hale getirilmiş bir miktar kokain ile kullanım aparatı bulundu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan tutuklandı.

- "Terörle mücadele kadar önemli"

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu vurguladı.

Aşkın, "Çağımızın en büyük iki belasından birisi terör diğeri de uyuşturucudur. Biz terörle olduğu kadar uyuşturucuyla da bütün gücümüzle savaşıyoruz ve savaşacağız. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayana kadar, bu sokaklarda, bu mücadele, bu savaş sonuna kadar devam edecektir. İzmir halkı rahat olsun. Biz, sokaklarımızı uyuşturucu belasından temizlemeye kararlıyız. WhatsApp uyuşturucu ihbar hattımız olan 0552 155 35 35'e vatandaşlarımızdan gelecek olan ihbarları bekliyoruz." ifadesini kullandı.

- Operasyon anı polis kamerasında

Öte yandan operasyon anı polis ekiplerince havadan drone ve kamerayla kaydedildi.

Görüntülerde şüpheli aracın takip eden ekipler kontrol noktasında aracı durdurarak arama yapıyor. Araçtaki zanlıların gözaltına alınması da görüntüye yansıyor.