İZMİR (AA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde, üç kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan servis şoförü sanığa üç kez 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Eldavas Armağan ve avukatı ile mağdurların avukatı hazır bulundu.

İddia makamı, servis şoförü olan sanığın, ilçedeki bir lisede öğrenci olan mağdurlar üç kız öğrenciyi servis aracıyla okula getirip götürürken farklı zamanlarda birçok kez cinsel istismarda bulunduğu hususunu göz önünde bulundurarak, Armağan'ın "Çocuğun basit cinsel istismarı" suçundan üç kez 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması yönünde değerlendirmesini verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, mağdurların sanığa iftira atmalarını gerektiren bir durum olmadığını savunarak, sanığın lehine hiçbir hüküm uygulanmaksızın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Armağan ise mağdurlar ile arasında bir husumet olduğunu iddia ederek, "Hakim ve savcıların dosyayı iyi okumasını istiyorum. Yargılama sonunda beraat edeceğime kesinlikle inanıyorum. Birinci şahit, beni tanımadığı halde bana yalan söyledi. Bu nedenle tahliyemi istiyorum." dedi.

Armağan'ın avukatı ise söz alarak esas hakkında yazılı savunma sunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın mevcut halinin devamına, sanık avukatına esasa yönelik savunma hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir lisede öğrenim gören üç kız öğrenciye servis minibüsünde birçok kez cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla servis şoförü Eldavas Armağan tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, sanık Armağan hakkında "Çocuğun basit cinsel istismarı" suçlamasıyla dava açmıştı.