İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde düğünde çıkan kavgada bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Mert A, Resul K. ve Kadir K, tutuksuz yargılanan Ahmet Ö, Yusuf Ö. ve Hasan Hüseyin Ö. ile taraf avukatları hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı, olayla ilgili bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti.

Maktul Hüseyin Öncel'in ailesinin avukatı Murat Ali Eyrice, sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade ederek, cezalandırılmaları talebinde bulundu.

- Avukat salondan çıkarıldı

Tutuklu sanık Resul K'nin avukatı Nuri Keserci, suç aleti bıçağın yerini bildiklerini belirten yeni tanıkların dinlenmesini talep etti.

Mahkeme başkanı, yeni tanıkların dinlenmesi için sunulan gerekçelerin uzun ve anlaşılmaz olduğunu, suçun 2015'te gerçekleştiğini, sanıkların yaklaşık 2 yıldır tutuklu yargılandıklarını, iddia makamının iki celse önce esas hakkındaki görüşünü bildirdiğini belirterek, avukat Keserci'den yeni tanıkların dinlenmesiyle ilgili talebini mantıklı şekilde ortaya koymasını istedi.

Açıklamalarını sürdüren avukat Keserci, "uyarıları dinlemediği ve duruşma düzenini bozduğu" gerekçesiyle salondan çıkartıldı.

Tutuklu sanık Mert A'nın avukatı Erdal Durak da müvekkilinin mağdur olduğunu iddia ederek, gerçek faillerin gizlediğini ileri sürdü.

Tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Avukatların, tanıkların dinlenmesine ilişkin taleplerini kısmen kabul eden mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Altındağ semtinde 14 Kasım 2015'teki düğünde davetliler arasında çıkan kavgada bıçaklanan Hüseyin Öncel (37), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan Yusuf Ö, Mert A, Kadir K. ve Resul K. tutuklanmış, Yusuf Ö. daha sonra tahliye edilmişti.

3'ü tutuklu 10 sanık hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama ve suç delillerini yok etme" suçlamasıyla dava açılmıştı.