İZMİR (AA) - İzmir'de, sosyal medyada yer alan görüntülerde etek giydirilen kişiyi kendisini vurması için elindeki silahla tehdit ettiği görülen ve polis tarafından aranan zanlı yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 Eylül'de meydana gelen olay sonrası, etek giyip silahla kendisini yaralayan kişiye ait videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında aranan zanlının V.İ. olduğunu tespit etti.

T.Z'ye zorla silah verdikten sonra karşısında durarak elindeki gri renkli silahla kendisi vurması için tehdit ettiği görülen sakallı ve şapkalı V.İ'nin adresini belirleyen ekipler operasyon düzenledi.

- Tanınmamak için peruk takmış

Zanlıyı gözaltına alan ekipler, evdeki aramada, V.İ'nin tanınmamak için kullandığı 2 peruk, sahte kimlik, bir miktar esrar ve tabancaya ait 7 fişek ele geçirdi.

Şüphelinin 6 ayrı suçtan arandığı ve hakkında 18 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen V.İ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 10'a yükseldi.

- Olay

Alaattin Çakıcı ve ailesi hakkında sosyal medyadan paylaşımda bulunan T.Z'ye etek giydirilip kendi kendini silahla yaralama görüntülerinin ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturmada, aralarında Çakıcı'nın yeğeni S.F.Ç'nin de bulunduğu 9 zanlı tutuklanmıştı.

Olay yeri ve T.Z'nin yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastane güzergahındaki kamera kayıtları ile sosyal medyada paylaşılan video kaydından otomobilin anlık görünen jantından yola çıkarak, aracın marka ve modelinin belirlenmesinin ardından zanlılara ulaşılmıştı.

Operasyon kapsamında tutuklanan V.Ş'nin, işlediği cinayet yüzünden 28 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı, suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın sözde İzmir temsilcisi olduğu iddia edilmişti.