ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık eski teğmen Selim İnanır, hakim karşısına çıktı.

Hazırlık aşamasındaki ifadelerini kabul etmeyen sanık İnanır, mahkeme huzurundaki beyanlarının esas alınmasını istedi.

Olay tarihinde kursiyer teğmen olarak Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında görev yaptığını belirten İnanır, bölük komutanı üsteğmen Muhlis Koçak'ın sanık eski tuğgeneral Sadık Köroğlu'nun emriyle gece eğitimi yapılacağı bilgisini kendileriyle paylaştığını aktardı.

İlerleyen saatlerde sanık eksi binbaşı Tarık Görener'in telefonlarının uçak moduna alınmasını istediğini belirten İnanır, kendilerine silah ve mühimmat dağıtılmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı karargahına geldiklerini ifade etti.

Burada rütbesini binbaşı ya da yarbay olarak hatırladığı bir subayın terör saldırısı olduğunu söylediğini iddia eden İnanır, başka bir rütbelinin yönlendirmesiyle karargah binasına alındıklarını belirtti.

Sıkıyönetim ilan edildiğine dair herhangi bir şey duymadığını öne süren İnanır, bir zaman sonra dışardan silah sesi gelmeye başladığını, ardından camların kırıldığını kaydetti.

Bu gelişme üzerine söylenen terör saldırısının gerçekleşmeye başladığını düşündüğünü dile getiren İnanır, karargahtaki konumunu koruduğunu, sabah saatlerine kadar kanunsuz bir eylemde bulunmadan beklediğini ileri sürdü.

Sabaha karşı görev yerindeki bir komutanın kendisini arayarak, "Oğlum orada kanunsuz işler yapılıyor. Birazdan polis özel harekat operasyon yapacak." dediğini bildiren İnanır, "Bunun üzerine buradan ayrılmaya çalıştım. Sabaha kadar toplantı salonunda kuytu bir köşede bekledim. O gece salondaki diğer insanlardan tek farkım elimde silah olmasıydı." dedi.

Çapraz sorgu sırasında, darbe karşıtı oldukları için derdest edilen askerlerin başında silahlı bir şekilde nöbet tuttuğu hatırlatılması üzerine sanık İnanır, salonda elleri ve gözleri bağlı herhangi bir kimseyi görmediğini iddia etti.

Duruşmaya, 4 Haziran Pazartesi günü sanık savunmalarıyla devam edilecek.