Akneler çeşitli sebeplerden dolayı oluşabilir. Özellikle ergenlik döneminde ve yağlı ciltlerde görülür. Cildin fazla yağ üretmesi sonucu gözenekleriniz yağ ve kir ile tıkanabilir. Tıkanan gözeneklerinizde siyah noktalar, akneler ve sivilceler oluşur. Akneleriniz hiç geçmeyecek gibi gözükse de, kurtulmanız mümkündür. Canınızı sıkan aknelerden Jeuvenile akne karşıtı cilt bakım seti kullanarak kurtulabilirsiniz.

Akneler Neden Yayılır?

Akne tedavisinde, aknelerin yayılmamasına dikkat etmelisiniz. Özellikle peeling ile cilt bakımı yaparsanız akneleriniz çabucak yayılır. Tedavi boyunca, yüzünüzdeki sivilcelere mümkün olduğunca dokunmamalı ve onları sıkmamalısınız. Cildinizi sürekli temiz tutmalısınız. Akneler sıkılır ise çok daha fazla yayılır ve çabucak çoğalır. Ayrıca sıkılan akneler ilerde yüzünüzde leke olarak da kalabilir.

Akneye Eğilimli Ciltler İçin Bakım Önerileri

Eğer ki cildiniz akneye eğilimli ya da akneli ise en başta yapmanız gereken cildinizi sürekli temiz tutmaktır. Çünkü yağlı bir cilt daha fazla kir tutar ve siyah nokta, sivilce oluşturur. Buna dikkat etmeli ve yüzünüze çeşitli maske ve cilt bakım ürünleri uygulamalısınız. Bol su içmeli ve yediklerinize dikkat etmelisiniz. Yağlı, tuzlu ve aşırı baharatlı besinler cildinizi olumsuz etkiler. Cildinizi çeşitli ürünler ile yıkadıktan sonra cildinizin nem dengesini korumak adına nemlendiriciler kullanmalısınız. Siz cilt bakımınıza dikkat ederseniz cildiniz de kısa sürede sizi memnun edecek sonuçlar verir. Önemli olan düzenli bir şekilde bakım yapmaktır.

Evde Doğal Kürler İle Akne Giderme

Bilindiği üzere evde doğal yöntemleri kullanarak da akneleri gidermek mümkündür. Siz de bu doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz. Özellikle akne düşmanı olarak bilinen domates maskesini deneyebilirsiniz. Domatesleri küçük küçük parçalara ayırıp, akneli bölgede bekletin. Bu yöntem sivilcelerinizi kısa sürede kurutacaktır. Fakat bu maske size kalıcı bir çözüm sağlamaz. Bu yüzden ekstradan bakım kremleri ve maskeleri de kullanmalısınız. Leke karşıtı ürünler ile de geride kalmış olan lekelere veda edebilir ve güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Akneli Ciltlere Özel Cilt Bakım Ürünleri

Akneli ve lekeli ciltlere özel cilt ürünleri vardır. Cildiniz akneli ya da akneye eğilimli ise çeşitli bakım kitleri kullanabilirsiniz. Ayrıca cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlamak için de nemlendirici bakım kiti gereklidir. Bu ürünleri güvenilir bir markadan almalısınız. Sivilce karşıtı ürünler konusunda Jeuvenile oldukça başarılıdır. Jeuvenile ürünleri için https://www.jeuvenile.com/ internet adresine bakmalısınız. Bu siteden hem ürünleri inceleyebilirsiniz, hem de fiyat bilgisi alıp, sipariş verebilirsiniz. Sağlıklı bir akne tedavisi için bu sitedeki ürünleri tercih etmelisiniz. Ürünler gerçekten etkilidir ve sizi memnun edecek sonuçlar verecektir.