ERZURUM (AA) - Yasa dışı yollardan İran'dan Türkiye'ye giren, Iğdır'da jandarma ekiplerince donmak üzereyken bulunan biri çocuk 3 Pakistanlı hastanede tedavi altına alındı.

Ülkelerini terk ederek İran üzerinden kaçak olarak yurda giren, İstanbul'a gitmek istedikleri öğrenilen Pakistanlı Hamza Muhammed Racu (12), Sacid Hacıcan Muhammed (15) ile Cesim Zehit (18), organizatörler tarafından Aralık ilçesine bırakıldı.

Bölgede görevli jandarma ekiplerince donmak üzereyken bulunan, elleri ile ayakları kesilme tehlikesi bulunan Pakistanlılar, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin (BEAH) yanık servisinde tedavi altına alındı.

BEAH Yanık Ünitesi Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pakistanlı gençlerin yaklaşık 5 gün önce hastaneye getirildiğini söyledi.

Hastaların genel durumlarının iyi olduğunu belirten Öztürk, "Hastalarımız soğuk havaya maruz kaldıkları için servisimize yatırdık. Genel durumları iyi ama kalp damar cerrahisi ile yaptığımız incelemelerde iki gencimizin parmakları ve ayaklarının kesilme ihtimali var. Biz klasik tedavilerimizi yapıyoruz, belki parmakları ya da el bilekleri ile ayaklarını kaybedebilirler." diye konuştu.

Öztürk, göçmenlerin yaşadığı durumu "2. ve 3. derece" donma vakası olarak değerlendirdikleri bilgisini vererek, şunları dile getirdi:

"Hastalar medikal tedaviden fayda görmez ise tekrar değerlendirip ona göre tedavi planlayacağız. Şu anda damar genişletici ve kan akışlarını hızlandırıcı tedavi uyguluyoruz. İki hastamızın el ve ayak parmaklarının durumları ciddiyetini koruyor, ampute olabilir. Hastalardan birisi aldığımız bilgiye göre, köpek saldırısına uğramış ve ayaklarında ciddi derecede soğuk yanığı mevcut."