Covid-19 virüsünün ülkemizde ve dünyamızda yaygınlaşmasıyla birlikte bütün bölgelerde olduğu gibi , Pendik Otelleri ve Ataşehir Otellerinde de doğal olarak etkiler yarattı. Yeni yılın ortalarında hayatımıza dahil olan covid-19 virüsü, özellikle istanbul ve çevresinde vaka sayılarında hızla artışlar meydana getirdiği gözlemleniyor. Ülke genelinde bazı kısıtlamalarla hayatımıza devam etmek durumunda kaldığımız bu dönemlerde, özellikle iş seyahati amacıyla ziyarette bulunmakta olan bir çok misafir için konaklamak ihtiyaç haline gelmiş durumda. Pandemi sürecinin başlangıcında bölgedeki bazı oteller hizmete kapalı olmayı tercih ettiler, bazı oteller ise kendi içlerinde alternatif koruyucu çözümler sunarak hizmet vermeye devam ediyolar.

Kadıköy Otelleri, ve Ataşehir Otellerinin kendi içlerinde almış oldukları tedbirleri kısaca değerlendirdik bu tedbirlere dair örnekler verecek olursak; Oteller hijyen koşullarını belirleyerek, sosyal mesafe koşullarınıda dikkate alarak ortak alanlarını yeniden düzenlediler. Bölgedeki oteller yarı misafir kapasitesiyle çalışıyorlar böylece konaklayan misafirler için rahatsız edici bir yoğunluk durumu olmuyor. Otellerin ortak kullanım alanları olan kapalı havuz, hamam yada spa gibi hizmetlerine az kişi sayısı ile yada rezervasyonlu olarak misafir  kabul ediliyor. Otellerin genel alanlarında covid-19 süreci hakkında bilgilendirici yazılar ve tüm katlarda olmak üzere dezenfektan konulması zorunlu hale getirildi. Pandeminin getirdiği durumlar karşısında hızlıca önlem alan ve uygulamaya koyan Kadıköy Otelleri, Pendik Otelleri ve Ataşehir Otelleri hayat normale dönene kadar tedbiri elden bırakmayı düşünmüyorlar. Otel personelleri misafirlerine gösterdikleri hassasiyetle kendileri de oldukça titiz çalışıyorlar. Bölgeye hitap eden misafirler seçecekleri oteller için bu detaylara oldukça özen gösteriyorlar.

Kadıköy Otelleri, Pendik Otelleri ve için otel yetkililerin geliştirmiş oldukları bir sertika bulunuyor. Sertifika Turizm Bakanlığı tarafından otel denetlendikten sonra verilmektedir. Kadıköy Otellerinde, Pendik Otellerinde ve Ataşehir Otellerinde Güvenli Turizm Sertifikasıyla birlikte gönül rahatlığıyla konaklama sağlayabilirsiniz.