ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına "dur" demek için bir araya gelen 3 kadın, toplumun dikkatini çekmek ve seslerini duyurmak için Ankara'da tamamlanacak yürüyüşe başladı.

Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe köyünden evli ve 1 çocuk annesi 46 yaşındaki Dilek Taş, Biga ilçesinden 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Hülya Kurt ile Kocaeli'den evli ve 3 çocuk annesi 46 yaşındaki Nursel Karagöz, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına dikkati çekmek için Ankara'ya kadar yürüme kararı aldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda buluşan kadınlara vatandaşlar da destek verdi. Grup üyesi Taş, burada yaptığı konuşmada, sistematik olarak artan çocuk, kadın ve hayvanlara tecavüzlerin ve doğanın katledilmesinin, her vicdanlı insan gibi kendilerini de derinden yaraladığını söyledi.

Çok sayıda insanın artık duymak istemediği bu tarz haberlere isyan ettiklerini belirten Dilek Taş, şöyle konuştu:

"İnsanlar tepkilerini çoğunlukla sosyal medya üzerinden sanal dünyada vermekte. Bir anne, bir kadın, bir insan olarak özellikle çocuklara yapılan insanlık dışı davranışları içime sindirmem ya da tepkimi sanal medya üzerinden göstermem mümkün değildi. Çanakkale'den Ankara'ya kadar yürüyüp, bu konuda toplayacağımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisine vermeyi kararlaştırdım. Bu, sivil bir harekettir. 750 kilometrelik yolculuğun 40 gün sürmesini planlıyoruz. Lapseki, Biga, Karacabey, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı güzergahlarından araç kullanmadan Ankara'ya ulaşacağız."

Açıklamanın ardından 3 kadın, sloganlar atarak Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.