İZMİR (AA) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen ''Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi" kapsamında 20 pilot ilde gerçekleştirilecek Sivil Toplum Günleri'nin 4'üncüsü İzmir'de yapılacak.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Avrupa Birliği'nce (AB) finanse edilen proje kapsamında daha önce Bursa, Adana ve Çorum'da gerçekleştirilen etkinlik, 3-4 Eylül'de İzmir'de devam edecek.

Etkinlikte kamu sektörü ile sivil toplum arasındaki iş birliğinin değerlendirileceği panel düzenlenecek.

Panelde iş birliğinin önündeki engelleri belirlemek, engelleri aşmak için çözüm önerileri sunmak ve iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere sivil toplum ve kamu sektörünün temsilcileri konuşmacı olarak yer alacak.

Programın ilk gününde katılımcılar, atölye çalışmaları aracılığıyla STK’lerin sorumlulukları ve yardım toplama, iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri ve proje ortaklığı geliştirme, STK’lerin sorunları ve ihtiyaçları ile kamu ve STK’ler arası iletişim ve diyalog konularında bölgelerine özel çalışma gerçekleştirip yol haritası ortaya koyacak.