PODGORİCA (AA) - Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic ile İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, 24 Haziran'daki seçim zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Başbakan Yardımcısı ve Boşnak Partisi Genel Başkanı Husovic, yayınladığı tebrik mesajında, Türk halkının ekonomik refahı ve istikrarı için doğru karar verdiğini vurguladı.

Husovic, mesajında ayrıca, Karadağ ile Türkiye'nin tarihi, siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, "Bu ilişkilerimizin ilerleyen dönemde de devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

İslam Birliği Başkanı Fejzic de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "mazlumların koruyucusu" olarak nitelendirdiği mesajında, Erdoğan'ın seçimlerdeki zaferinin İslam dünyası ve tüm insanlık için son derece önemli olduğunu kaydetti.

Fejzic, Karadağ'daki tüm Müslümanlar, İslam kurumları ve şahsı adına seçimlerdeki zaferi için Erdoğan'ı tebrik ettiğini belirterek, "Adalet mücadelenizle İslam dünyası ve tüm insanlık için umut oldunuz. Şiddet ve işkenceden kaçan milyonlarca mazluma kapılarınızı açtınız ve açmaya devam ediyorsunuz." ifadelerini kullandı.