ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR - Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi Projesi" kapsamında, başta hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar olmak üzere herhangi bir adli olayda mağdur, müşteki ve bilgi sahibi konumundaki yaklaşık 500 bin vatandaş karakol dışında ifade verdi.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca 14 Ekim 2014'te faaliyete geçirilen "Hizmetin Yerinde İfa Edilmesi Projesi", bilgi sahibi veya mağdur vatandaşlara kolaylık sağlıyor.

Müşteki, mağdur ve bilgi sahibi konumundaki vatandaşların talepleri doğrultusunda, polis merkezlerine gelmelerine gerek kalmadan tüm iş ve işlemlerinin bulundukları yerde yapılmasına imkan veren proje sayesinde şu ana kadar 497 bin 854 vatandaşa hizmet verildi. Hizmet sunulan vatandaşlardan 24 bin 546'sı yaşlı, 43 bin 786'sı hasta ve 5 bin 753'ünün ise engelli olduğu kayıtlara geçti.

Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için uygulaması devam eden projenin daha etkin şekilde yürütülmesi için bin 775 "mobil ifade alma kiti" alınarak polis merkezlerine dağıtıldı.

Karakola gitmeden ifade almayı kolaylaştıran tablet ve yazıcıdan oluşan "mobil ifade alma kiti" aracılığıyla mağdur vatandaşın evi ya da iş yerinde alınan bilgiler internetten anında POLNET'e yükleniyor.

Mobil ifade alma kitlerini kullanan 2 bin 427 personele de bu kapsamda kurs verildi.